Utopia

Udstilling ved Museet for Dansk Bladtegning i Den Sorte Diamant

20. juni 2016 - 13. august 2016 Bladtegnergangen

GRATIS ADGANG

Åbningstider:
man-lør 8-21
 
   
   
 
  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Bladtegnergangen lægger igen vægge til en af verdens største internationale satirekonkurrencer: 4. Niels Bugge Cartoon Award.

Konkurrencen løber af stablen den 28. maj i Viborg. Efterfølgende præsenterer Bladtegnermuseet et koncentrat af de indsendte tegninger inklusiv de tre vindertegninger.

Mere end 500 bladtegnere bidrager med over 1000 bud på temaet Utopia.

De tre prismodtagere kan ses sammen med en flot udvalg af de mange nominerede tegninger.

For fire år siden tog to fandenivoldske utopister initiativet til Niels Bugge Cartoon Award.

På kanten af Hald Sø i et af de smukkeste landskaber i kongeriget Danmark fik kroejer Poul Nielsen og den tyske bladtegner Zoran Petrovic den skøre og vel umulige idé, at nu var tiden inde til en stor, international Cartoon Award skabt på dansk jord.

Danmark og den satiriske bladtegning blev i al beskedenhed sat in front på satirekunstens landkort - og intet var derfor mere rigtigt end at følge dette initiativ op med en global invitation til alverdens satiretegnere om at mødes i denne award og krydse pen og blæk med vid og bid.

Overskriften for Niels Bugge Cartoon Award kunne have været: "Lad det ikke være satiren og kunstens funktion at løbe gennem åbne døre, men derimod i fællesskab at bryde de låste døre op!"

For fjerde gang modtog juryen igen i år mere end 1000 tegninger fra alverdens tegnere - denne gang over årets favnende tema Utopia - og igen er det blevet slået fast med syvtommersøm, at verdens tegnere gennem papiret taler et fælles, ordløst sprog i deres idérige billedkunst.

En slags bladtegningens esperanto!

Tegnere fra mere end 75 lande har villet dette!

Kunne dette luftige begreb Utopia overhoved tegnes?

Kunne tegnerne konkretisere en drøm, et håb om en fremtidens lykketilstand?

Bedøm nu selv - gå på opdagelse i dette univers, der folder sig ud på kryds og tværs af landegrænser og kulturer.

En på alle måder fascinerende rejse ind i andre folkeslags sind og sjæl.

Igennem de hundreder af tegneres mangeartede, brogede, spidse, opløftende, underfundige tanker og streger!

Forhåbentlig bliver vores begrænsede præsentation af de indsendte tegninger - udstillet her på Bladtegnergangen - en lystrejse og en nydelse i oplevelsen af de mange tegneres fabulerende visioner, håb og drømme i deres meget personlige tolkninger og udtryk!

Niels Bugges Hotel uden for Viborg præsenterer året ud et langt større udvalg af tegningerne!

Spanske Anne Derenne Adene vandt årets konkurrence fulgt af italieneren Marco D'Agostino på andenpladsen og belgieren Luc Vernimmen på tredjepladsen.