Få hjælp til at finde arkitektur

Vi har indsamlet omtrent 300.000 arkitekturtegninger fra danske arkitekter. Desuden har vi arkitekturfotografier, arkitektarkiver, skitsebøger, arkitekturmodeller og rejseskitser.

Sammenrullede arkitekttegninger på hylde

Foto: Ophav ukendt

Søg i vores digitaliserede tegninger

kunstbib.dk kan du søge i de digitale arkitekturtegninger, hvor vi indtil videre har scannet 56.000 tegninger, og der kommer cirka 6.000 nye til hvert år. Her får du direkte adgang til alt det materiale, der er tilgængeligt digitalt. Biblioteket har scannet omtrent 6.500 arkitekturfotografier, 215 arkitekturmodeller, og 200 skitsebøger.

Søg i vores fysiske samlinger

Ved at bruge søgefeltet øverst på siden kan du søge på både arkitektnavn, projekter og topografi samt søgninger af mere systematisk karakter.

Alle arkitekturtegninger, arkitekturmodeller, arkiver og skitsebøger kan søges, både det der er digitaliseret, og det der ikke er. De fysiske tegninger kan bestilles og ses på Studiesalen i Søborg.

Fandt du ikke det, du søgte?

Hvis du leder efter arkitekturfotografier, der ikke findes i bibliotekssystemet, skal du skrive til os. Skriv hvilke bygningsværker, du er interesseret i, så vil vi forsøge at hjælpe. Vi er i øjeblikket i gang med at digitalisere samlingen og den første halvdel kommer online i begyndelsen af 2020. Biblioteket har en stor samling danske arkitekturfotografier, der ikke er registreret elektronisk.

Biblioteket har digitaliseret registranten Centralregistranten for arkitekturtegninger, som kan være en hjælp til at finde arkitekturtegninger også uden for vores samlinger. Centralregistranten blev til i et samarbejde mellem Kunstbiblioteket, Rigsarkivet og Nationalmuseet. Der er primært registreret tegninger af ældre dato.