Få hjælp til at finde arkitektur

Vi har indsamlet omtrent 300.000 arkitekturtegninger fra danske arkitekter. Desuden har vi arkitekturfotografier, arkitektarkiver, skitsebøger, arkitekturmodeller og rejseskitser.

Skuffereol i Det Kgl. Biblioteks arkitektursamling

Foto: Thomas Søndergaard

Søg i vores digitaliserede samlinger

Biblioteket har digitaliseret en lang række materialer fra forskellige samlinger indenfor arkitektur. Materialet er samlet i digitale samlinger, men de forskellige materialetyper har deres egne underkategorier i menuen til venstre.

Udover bibliotekets omfattende samling af digitaliserede arkitekturtegninger, har vi digitaliseret store dele af vores samling af arkitekturfotografier, arkitekternes skitsebøger og arkitekturmodeller. Den nemmeste måde at søge er ved at kombinere arkitektens navn med et relevant projekt eller gadenavn. Brug så vidt som muligt kun to søgeord ad gangen, da der ellers kan fremkomme for mange uønskede resultater.

Søg i vores fysiske samlinger

Bibliotekets samlinger af fysiske materialer er for langt det mestes vedkommende registreret i vores bibliotekssystem. Ved at bruge søgefeltet øverst på siden kan du søge på både arkitektnavn, projekter og topografi samt søgninger af mere systematisk karakter.

Hvis du benytter facetterne til venstre til at filtrere dine resultater, kan du med fordel bruge facetten Særsamlinger-->Arkitektursamlinger og dermed kun se resultater fra arkitektursamlingen.

Alle arkitekturtegninger, arkitekturmodeller, arkiver og skitsebøger kan søges, både det der er digitaliseret, og det der ikke er. De fysiske materialer kan bestilles og ses på Studiesalen i Søborg. Læs mere og bestil tid til dit besøg.

Fandt du ikke det, du søgte?

Hvis du leder efter arkitekturarkivalier, -tegninger og -fotografier, der ikke findes i bibliotekssystemet, skal du skrive til os. Skriv hvilke bygningsværker, du er interesseret i, så vil vi forsøge at hjælpe.