Få hjælp til at finde arkitektur

Det Kgl. Bibliotek har ca. 300.000 arkitekturtegninger indsamlet fra danske arkitekter. Dertil kommer arkitekturfotografier, arkitektarkiver, skitsebøger, arkitekturmodeller og rejseskitser mm.

Sammenrullede arkitekttegninger på hylde

Ophav ukendt

Søg i vores digitaliserede tegninger

Kunstbib.dk kan du søge i de digitale arkitekturtegninger, hvor vi pt. har scannet 56.000 og der kommer ca. 6000 til hvert år. Her får du direkte adgang til alt det materiale, der er tilgængeligt digitalt. Biblioteket har scannet ca. 6500 arkitekturfotografier, 215 arkitekturmodeller, og 200 skitsebøger.

Søg i vores fysiske samlinger

Ved at bruge søgefeltet øverst på siden, kan du søge på både arkitektnavn, projekter og topografi samt søgninger af mere systematisk karakter.

Alle arkitekturtegninger, arkitekturmodeller, arkiver og skitsebøger kan søges, både det der er digitaliseret, og det der ikke er. De fysiske tegninger kan bestilles og ses på Studiesalen i Søborg.

Fandt du ikke det, du søgte?

Hvis du leder efter arkitekturfotografier, der ikke findes i bibliotekssystemet, skal du skrive til Spørg biblioteket. Skriv hvilke bygningsværker, du er interesseret i, så vil vi forsøge at hjælpe. Vi er i øjeblikket i gang med at digitalisere samlingen og den første halvdel kommer online i begyndelsen af 2020. Biblioteket har en stor samling danske arkitekturfotografier, der ikke er registreret elektronisk.

Biblioteket har digitaliseret registranten Centralregistranten for arkitekturtegninger, som kan være en hjælp til at finde arkitekturtegninger også uden for vores samlinger. Centralregistranten blev til i et samarbejde mellem Danmarks Kunstbibliotek, Rigsarkivet og Nationalmuseet. Der er primært registreret tegninger af ældre dato.