Den Sorte Diamant

I Det Kgl. Biblioteks bygninger på Slotsholmen kan du både opleve udstillinger og koncerter, bruge læsepladserne og besøge caféen med udsigt over havnen.

Den Sorte Diamant, København. Aftenbillede over kanalen

Foto: Laura Stamer

Faciliteter

Det trådløse netværk er tilgængeligt for alle bibliotekets brugere og dækker hele biblioteket. For at komme på skal du tilslutte dig 'eduroam' eller 'KB-Guest' - det sidste kræver accept af betingelser ved tilslutning. 

Tilslutning til Eduroam forudsætter, at du kommer fra en institution, der er med i Eduroam-samarbejdet. Det er din egen institution, der kan fortælle dig, hvad du skal gøre for at komme på Eduroam.

Der er garderobeskabe i stueetagen samt på 1. og 4. sal. Skabene betjenes via en valgfri firecifret pinkode. Er din taske eller kuffert for stor til skabene, har vi ekstra store skabe. Tal med personalet i Diamantinformationen, så hjælper de dig.

Garderoben finder du til venstre for hovedindgangen, lige ved toiletterne.

Studerende kan låne et speciale-/studieskab. Specialestuderende kan låne skabet i op til seks måneder. Øvrige studerende låner skabene for to måneder af gangen. Henvend dig i Diamantinformationen for at høre nærmere.

 

Vi har prioriteret at gøre plads til dig og din bærbare computer i vores studieområder, men der findes et mindre antal pc’er til fri benyttelse i publikumsarealerne på 2. sal. Computerne er med adgangskode og kan bruges efter først-til-mølle princippet.

Der er toiletter i stueetagen placeret på hver sin side af atriet. Der er desuden et mindre toilet på 2. sal (samme etage som de tre store læsesale).

I butikken i Den Sorte Diamant kan du få besvaret dine spørgsmål, blive introduceret til bibliotekets services, hente og aflevere materialer, købe unikke produkter og få personlig hjælp til at finde spændende kulturoplevelser. Du kan finde os lige inden for svingdørene ved hovedindgangen.

Udover almindelige kontorartikler og bøger kan du få et lille stykke af Det Kgl. Bibliotek med hjem. Køb et af vores unikke produkter med citater og motiver fra samlingerne, som muleposer, notesbøger og køleskabsmagneter.

Det er også muligt at købe udvalgte produkter, bøger og plakater i vores webshop.

Vi har desværre ikke parkeringsfaciliteter til gæster.

Vi henviser til de offentlige p-pladser ved Slotsholmsgade, Frederiksholms kanal og BLOX parkering med 350 p-pladser med nem adgang fra Vester Voldgade.

Handicapparkering

Bilister med handicapkort kan parkere på Søren Kierkegaards Plads i forbindelse med besøg i Den Sorte Diamant. Pladsen rummer seks handicapparkeringspladser. Disse kan ikke reserveres.

Buslinje 26 har stop ved Søren Kierkegaards Plads. 

S-tog til Hovedbanegården, 15 minutter til fods eller buslinje 26. 

Metro til Gammel Strand st. eller Christianshavn st., 10-12 minutter til fods. 

Havnebussen 901, 902.

Taxa

Butikkens personale kan bestille en taxa til dig, som sædvanligvis er fremme i løbet af fem minutter.  

Handicappede kan tage en ledsager med til arrangementer, udstillinger og koncerter uden at skulle betale for en billet. Husk at meddele at du har en ledsager med, når du bestiller dine billetter. Til arrangementer vil der altid være en af vores ansatte til stede, der kan hjælpe dig og din ledsager ned i salen.

Hvis du er kørestolsbruger og skal benytte et af vores møderum eller på en omvisning, skal du ringe og aftale det på telefon 9132 4880 senest tre hverdage før.

Studiepladser og læsesale

Du finder Forskningslæsesalen (tidligere Læsesal Vest) på din venstre hånd, når du kører op ad det rullende fortov i bibliotekets atrium. Læsesalen er primært til læsesalsklausuleret materiale – altså materialer, som kun må ses på læsesal. På læsesalen findes desuden en samling af håndbøger.

Det er ikke tilladt at medbringe madvarer, drikkevarer, tasker og jakker på læsesalen. Du må gerne medbringe din laptop, hvis du tager den ud af hylsteret. Tasker og jakker med mere kan lægges i opbevaringsskabe.

Der må ikke tales på læsesalen.

Reglement for Forskningslæsesalen

Om læsesals-ID

Du finder læsesalen på 4. sal. Tag det rullende fortov fra atriet og gå ad trapperne på din venstre hånd eller tag elevatoren op.

På læsesalen finder du centraladministrativ samling og Det kgl. Biblioteks service for centraladministrationen. Studiepladserne er åbne for alle, og der er fri adgang til brug af samlingen i lokalet, men hjemlån er kun mulig for ansatte i ministerier, departementer og styrelser.

Samtale er tilladt på læsesalen.

Du finder Studielæsesalen på din højre hånd, når du kører op ad det rullende fortov i bibliotekets atrium. Læsesalen er åben for alle, der har brug for en læseplads.

Der må ikke tales på læsesalen.

Du finder Gammel læsesal ved at forsætte ligeud fra det rullende fortov og dreje til højre ved den ottekantede montre for enden af gangen. Læsesalen er åben for alle, der har brug for en læseplads.

Der må ikke tales på læsesalen.

Du finder læsesalen på 5. sal. Tag det rullende fortov fra atriet og gå ad trapperne på din venstre hånd eller tag elevatoren op.

På læsesalen finder du udvalgte håndbøger vedrørende manuskripter og boghistorie samt folkemindesamlingens håndbøger. Studiepladserne er åbne for alle, der har brug for en læseplads.

Lille Studielæsesal er for dig som ønsker at studere i omgivelser uden snacks og mad. Du er velkommen til at medbringe vand og varme drikke under låg. Dæmpet tale er tilladt på læsesalen.

Du finder Åbent Studieområde ved at forsætte ligeud fra det rullende fortov og krydse Kirkebybroen. Her kan I lave gruppearbejde.

Der må tales sammen i det åbne studieområde, men husk at tage hensyn.

Læs også om