Grafik i sort hvid, som viser Diamantens facade

Foto: Det Kgl. Bibliotek

PÅ KANTEN – Den Sorte Diamant 25 år

Jubilæumsudstilling stiller skarpt på Diamanten som arkitektonisk vartegn og som brugernes bygning.

Den Sorte Diamant er formet som en skulpturel monolit. Med sin distinkte kubiske form og blanke sorte facade er Det Kgl. Biblioteks kulturhus blevet et af Københavns arkitekturikoner.  

Men hvad kræver det egentligt at lave rammen for et Nationalbibliotek? Hvor mange koordinatpunkter skal der til at få beton til at bølge og en facade til at hælde? Hvilken betydning har Den Sorte Diamant for de hundredtusindvis af gæster, som hvert år benytter sig af bygningens mange faciliteter? Og hvad har Diamanten betydet for transformationen af havnefronten fra forladt industri til pulserende bykerne?

Den Sorte Diamant har 25-års jubilæum i 2024, og det bliver fejret med jubilæumsudstillingen PÅ KANTEN i netop Den Sorte Diamant. Udstillingen sætter fokus på visionerne for byggeriet, Diamantens særegne arkitektur og stiller samtidig skarpt på bygningens rolle i dag.

Udstillingen PÅ KANTEN er lavet i samarbejde med Schmidt Hammer Lassen, tegnestuen bag Diamanten, og vil inkludere både tegninger, arkitekturmodeller, fotografi, video og tekst.  

Arrangementer

Udstillinger i Den Sorte Diamant

Årets Pressefoto 2023
Til:
Udstilling

Årets Pressefoto 2023

Virkeligheden og dens mennesker træder frem gennem de dramatiske, skelsættende og mindeværdige øjeblikke fra sidste år fanget af landets bedste pressefotografer.

Den Sorte Diamant