Concerto Copenhagen, fra Lumbye 2022
Concerto Copenhagen spiller Lumbye i Diamanten.

Foto: Mathias Lovgreen

Concerto Copenhagen: Kan du høre foråret?

Concerto Copenhagen hylder foråret velkommen med musik inspireret af sæsonens egne lyde.

Program

Antonio Vivaldi (1678-1741): Il Cucu

Antonio Vivaldi: Il Gardinello

Antonio Vivaldi: Foråret fra De fire årstider

Johann Caspar Ferdinand Fischer (1656-1746): Le Journal de Printemps

Charles Avison (1709-1770): Concerto grosso i d-mol nr 3 efter Scarlattis “The Garden of Harmony”

Ottorino Respighi (1879-1936) / Karl Aage Rasmussen (1947-): Gli Uccelli (Fuglene)

Årstiderne har altid været en stor inspiration for komponister – særligt foråret, hvor naturen vågner fra vinterens dvale. Til denne koncert hylder Concerto Copenhagen foråret med et program, hvor musikken henter inspiration i forårets naturlyde.

Barokmusik med bækkenes klukken

Også i barokken kan man finde musik, der imiterer forårets lyde og stemninger – fra fuglesang til bækkens klukken. Særligt kendt er Vivaldis De fire årstider, hvor musikken søger at genskabe forårets klange. Vivaldi blev også inspireret af fuglenes sang, som han flere gange har forsøgt at imitere, eksempelvis i sine to koncerter for violin og fløjte, hvor man kan høre gøgen, Il Cucu og stillidsen, Il Gardinello. Alle tre værker er på programmet denne aften.

Er du dus med himlens fugle?

I 1927 skrev italienske Ottorino Respighi en suite for orkester baseret på musik fra barokken. Suiten, kaldet Gli Ucelli (Fuglene), prøver ikke bare at genkalde fuglenes sang, men også deres karakter. I 2015 omskrev komponisten Karl Aage Rasmussen dette værk til Concerto Copenhagens barokensemle. Mon du kan høre foråret, og er dus med himlens fugle, når Concerto Copenhagen afslutter denne forårskoncert med Fuglene af Respighi/Rasmussen?  

Medvirkende

Concerto Copenhagen

Musikalsk ledelse: Lars Ulrik Mortensen

Til middag med kunstneren

Fuldend din musikalske oplevelse i Den Sorte Diamant med en langbordsmiddag før koncerten sammen med musikerne fra scenen. Madkartoteket og Salon byder på en 2-retters middag med udgangspunkt i sæsonens råvarer. Bestil plads ved bordet, når du køber din billet.

 

Hovedret

  • Unghane med brændt agurk, syltede rabarber, brøndkarse med sauce blanquette
  • Nye danske kartofler kogt i løvstikke, vendt i karse & persille
  • Grillede gulerødder med pure, mynte & spinat
  • Hjertesalat med skalotteløg vendt i hyldeblomst
  •  

Dessert

  • Lun vaffel med karamelis og blåbær

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.

Oplev også