Inspiration

Vi viser frem fra vores samlinger og deler ud af vores viden.

Fredag den 13.

Illustration af Jesus Kristus, der hænger på korset. Ved hans fødder sidder Jomfru Maria.
En til tre gange om året falder den 13. på en fredag. Men hvorfor tør mange ikke udfordre skæbnen den dag? Vi afdækker ulykkesdagens ophav.

Copenhagen 2021

Bang på regnbueflag baggrund
Da København var vært for verdens største LGBTI+ begivenhed, Copenhagen 2021, tog vi et kig i kulturarven, hvor en række LGBTI+ personer har sat deres aftryk.

Racismens rødder

Prospekt over havnen på St. Thomas
I maj 2021 var det et år siden mordet på den 46-årige sorte amerikaner George Floyd. Vi tog i den anledning et kig på vores samlinger for at finde racismens rødder.

Kom med bag facaden

Anders toftgaard bladrer i bøger i Det Kgl. Biblioteks Danske Sal. Still fra filmen A Word for Human
I sin film "A Word for Human" fulgte filminstruktør Mauricio González-Aranda det daglige arbejde i Det Kgl. Biblioteks bygning i København, Den Sorte Diamant. Se filmen her.

Find mere i vores samlinger

Kortsamlingen

Ældre kort over dele af Europa
Vores kortsamling er en af Nordeuropas største. De ældste kort i samlingen stammer fra 1500-tallet, og de nyeste er måske lige kommet fra trykkeriet.

Billedsamlingen

Kvinder i demonstrationstog for valgret 1915
I samlingen har vi billeder i såvel fysisk som digital form. De kommer alle fra Danmark eller har en eller anden form for tilknytning til landet.

Avissamlingen

Medarbejder i Statens Avissamling mellem reoler
Avissamlingen består af dagblade og distriktsaviser, som enten er udgivet i Danmark eller har en direkte relation til landet.