Inspiration

Vi viser frem fra vores samlinger og deler ud af vores viden.

Copenhagen 2021

Bang på regnbueflag baggrund
Da København var vært for verdens største LGBTI+ begivenhed, Copenhagen 2021, tog vi et kig i kulturarven, hvor en række LGBTI+ personer har sat deres aftryk.

Racismens rødder

Prospekt over havnen på St. Thomas
I maj 2021 var det et år siden mordet på den 46-årige sorte amerikaner George Floyd. Vi tog i den anledning et kig på vores samlinger for at finde racismens rødder.

Kom med bag facaden

Anders toftgaard bladrer i bøger i Det Kgl. Biblioteks Danske Sal. Still fra filmen A Word for Human
I sin film "A Word for Human" fulgte filminstruktør Mauricio González-Aranda det daglige arbejde i Det Kgl. Biblioteks bygning i København, Den Sorte Diamant. Se filmen her.

Karen Blixen

Karen Blixen sidder på et trappetrin med en stor buket liljer
Karen Blixen er en af de betydeligste danske forfattere i det 20. århundrede. Vi tager et smugkig bag facaden af både privatpersonen og kunstneren.

Find mere i vores samlinger

Kortsamlingen

Ældre kort over dele af Europa
Vores kortsamling er en af Nordeuropas største. De ældste kort i samlingen stammer fra 1500-tallet, og de nyeste er måske lige kommet fra trykkeriet.

Billedsamlingen

Kvinder i demonstrationstog for valgret 1915
I samlingen har vi billeder i såvel fysisk som digital form. De kommer alle fra Danmark eller har en eller anden form for tilknytning til landet.

Avissamlingen

Medarbejder i Statens Avissamling mellem reoler
Avissamlingen består af dagblade og distriktsaviser, som enten er udgivet i Danmark eller har en direkte relation til landet.