Få hjælp til at finde breve

Vi har breve til og fra markante kulturpersonligheder i Danmark og i nogle tilfælde også udlandet. Nogle har vi digitaliseret, andre skal du se på vores læsesal.

Et udvalg af breve som Regine Olsen skrev til sin søster fra Sct. Croix i årene 1855-1860

Foto: Det Kgl. Bibliotek

Søg efter digitaliserede breve

Du kan finde breve digitalt flere steder.

Trykte brevudgivelser finder du i vores tekstportal under Danmarks Breve. Søg på "Titel & forfatter", hvis du kender afsenderen på det brev, du leder efter, eller søg på "Anden person", hvis du kender modtageren.

Du kan også søge på breve i digitale samlinger. Søg på ”brev” og afsender eller modtager.

Søg efter breve i vores fysiske samlinger

Breve kan findes i mange dele af vores samlinger. Begynd din søgning i vores bibliotekssystem. Et godt tip er at bruge avanceret søgning. Her kan du vælge "brevmodtager" som søgefilter. Hvis du leder efter en brevafsender, så brug "forfatter/ophav" søgefilteret.

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Du er velkommen til at henvende dig til os, hvis du har svært ved at finde breve, så hjælper vi.

Vi er i øjeblikket ved at konvertere vores brevbase, der bygger på håndskriftsamlingens katalog over brevskrivere og brevmodtagere. Brevbasen har i mange år været den bedste vej til at fremsøge breve. Derfor kan du opleve, at det i øjeblikket er sværere end før at søge breve frem. Vi udvider i samme omgang antallet af indførsler i brevbasen med ca. 25% ved at inkludere indholdet af en række seddelkartoteker.