Peter Elfelt
Kom med på opdagelse i Det Kgl. Biblioteks digitaliserede samling af Elfelts tusindvis af fotografier, der rækker fra udviklingen af velfærdssamfundet i Danmark til menneskets bedste pelsede ven.
Peter Elfelt var en af Københavns store og berømte fotografer i år 1900. Han åbnede atelier på Købmagergade i 1890 og fik hurtigt succes med sine portrætfotografier. Visitkortfotografier, der var udgjort af små fotografier opklæbet på papplader med fotografens navnetræk, var blevet en dille over hele landet, og stort set alle gik til fotografen for at få et portræt af sig selv. Op mod 20.000 mennesker blev fotograferet af Elfelt. I 1901 blev han Kgl. Hoffotograf, og i 1905 flyttede han sit atelier til den prominente adresse Østergade 24.
Byen gennem linsen
Manden bag fotografiapparatet
Arme stræk
Menneskets bedste ven
Om Elfelt-samlingen
Elfelt blev ikke blot en kendt portrætfotograf. Han kom også ud af atelieret og fotograferede over alt i byen. Han tog tusindvis af fotografier af vigtige begivenheder og steder, af kongelige, finansfyrster såvel som af arbejdere, håndværkere og også nogle af de allerfattigste. Han gik ind hos frisører, i hatteforretninger, hos købmænd, i værksteder og på fabrikker. Han fotograferede også bygninger og butiksfacader og fik ind i mellem fodgængere og cyklister med. En sensationel opfindelse, bilen, bliver også placeret til ære for fotografen.
I dag står Elfelt som en af Københavns mest produktive og entreprenante fotografer, der fotograferede en verden under hastig forandring. En verden, hvor industrialisering og urbanisering satte sine tydelige spor. I Elfelts fotografier får vi en fornemmelse af den verden, der blev til for mere end hundrede år siden.