Kunstbiblioteket

Kunstbiblioteket holder til i udstillingsbygningen på Charlottenborg. Her kan du bruge læsesalen og låne materialer om kunst- og arkitekturhistorie, kunstteori og museologi.

Facaden af Kunstbiblioteket med besøgende

Foto: Thomas Søndergaard

Faciliteter

Der er mulighed for at låne et skab i op til to måneder ad gangen, hvor du kan opbevare de bøger, du kun benytter på biblioteket.

Der er også dagsskabe, som du kan benytte med en 20 kr. mønt.

Der er trådløs adgang for bærbare pc'er i hele biblioteksområdet.

Der er direkte, handicapvenlig adgang fra gårdspladsen. Fra bibliotekets centralhal er der lift op til læsesalen og ned til toiletterne i kælderen, hvor der også er et handicaptoilet.

Det er ikke muligt at købe noget at spise eller drikke hos os, men du er velkommen til at medbringe dit eget.

Læg mærke til at du ikke må spise i læsesalen, og drikkevarer skal være med låg.

Der er pc'er til fri benyttelse. Du skal dog være oprettet som bruger på Det Kgl. Bibliotek for at kunne bruge computerne.

Der er også en kopimaskine, som du kan bruge. Læs mere om dine muligheder for at bruge kopimaskinen.

Studiepladser og læsesale

I Nyhavn er der en stillelæsesal, hvor du kan sidde og arbejde. Det er ikke muligt at reservere pladserne. Læsesalen har desuden en lang række oversigts- og opslagsværker, som du kan benytte.   

I bibliotekets centralhal har vi to borde med otte studiepladser samt to loungeområder med sofaer.  

Vi har et gruppelokale til venstre bagerst i biblioteket. Der er plads til omkring 20 personer. Gruppelokalet kan ikke reserveres. 

Der er desuden pladser på biblioteket, som kan bruges til gruppearbejde, og computere med adgang til digitale ressourcer. Der er strøm ved pladserne i bogsamlingen og læsesalen. 

Vi har en studiesal, som ligger på Transformervej 21b, Søborg. 

Vi har en del materialer, som du kun kan se på studiesalen. Det drejer sig om arkitekturtegninger, kunstnerarkiver, kunsthistoriske arkiver, og lignende arkivmaterialer som befinder sig i magasinet på Transformervej. 

Studiesalen har åbent et begrænset antal dage om ugen og du kan kun besøge den, hvis du har bestilt tid på forhånd.