Bogfestival på Det Kgl. Bibliotek

DR2 sendte Bogfestival live fra Den Sorte Diamant i København, søndag 8. november 2020. Vi viste frem af bibliotekets skatte under udsendelsen. Bliv klogere på de fine ting her hos os.

Bogfestival 2020

Foto: Det Kgl. Bibliotek

I 2020 måtte vi undvære mange ting, som vi var vant til. Det gjaldt desværre også Bogforum. Men vi kan ikke undvære at tale om bøger, litteratur og poesi – i hvert fald ikke her på biblioteket. I stedet for Bogforum sendte DR2 heldigvis en 12 timer lang tour-de-force udi bogens verden - live fra Den Sorte Diamant - og vi fik lov til at vise frem af nogle af skattene i vores samlinger.

Du kan læse mere om dem her og også finde nogle af de andre vidunderlige ting, som vores samlinger gemmer på.

Den største bog

John James Audubon Roseate

Den største bog i vores samlinger er John James Audubons livsværk, The Birds of America. Med sine 435 håndkolorede fuglebilleder er det et imponerende værk.

Den mindste bog

Den mindste bog

Bøger kommer i alle størrelser. Nogle så store at de skal ligge på et bord for at blive læst. Andre så små at de hurtigt forsvinder i ens gemmer. Heldigvis er de ikke alle forsvundet gennem…

Carl og Anne Marie

Carl Nielsen og Anne Marie Nielsen

Carl Nielsen arkivet er en nøgle til at forstå to markante kunstnere i dansk historie, Anne Marie og Carl Nielsen, og arkivet fortæller også om deres passionerede ægteskab.