Margrethe med scepter og krone

Foto: Foto af oliemaleri på Sveriges Nationalmuseum

Podcast - Margrete I

Vi kender den afgående dronning som Margrethe II, men kender du historien om den første Margrethe? Hør vores podcast, der kom i anledning af filmen om Margrethe I.

Margrete I var den meste magtfulde kvinde i sin tid – en tid hvor politiske positioner sjældent var kvinder forundt. Alligevel blev Margrete regent af ikke bare Danmark, men også Norge og Sverige, som hun formåede at samle i Kalmarunionen.

Vores kulturproducent Lise Bach Hansen taler i denne podcast om Margrete I med forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen, som har skrevet den prisvindende roman "Margrete I", skuespiller Lotte Andersen, filminstruktør Charlotte Sieling, der står bag storfilmen "Margrete den Første", samt historiker, dr.phil. Anders Bøgh.

De har hver især beskæftiget sig med Margrete I og sætter i fællesskab ord på denne visionære pioner: Hvordan tager hun sig ud i litteraturen? På film? Hvad fortæller de historiske kilder om hende? Og hvorfor mente Emma Gad allerede i 1910, at det var på tide at få rejst et monument af Margrete I?

Lyt hos podbean: Kvindekongen erobrer igen - om Margrete I

Find mere i vores samlinger