Gå til hovedindhold

Vi har samlinger, der spænder fra håndskrift til tryksag, fra foto til video og fra udgivet musik til noder. Dyk ned i samlingerne og lær mere om de mere kringlede hjørner i dem.

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å -

c

Computerspilsamlingen

Samlingen af computerspil indeholder mere end 4.000 danske computer-, mobil- og konsolspil, som er blevet indsamlet på både CD-ROM, kassetter, bånd og digitalt siden slutningen af 1990’erne.

j

Judaistisk Samling

Judaistisk samling indeholder håndskrifter og bøger på jødiske sprog som hebraisk og jiddisch.

n

Netarkivet

Vi har ansvaret for at indsamle og bevare relevant materiale fra den danske del af internettet – dvs. indhold produceret af danskere, på dansk eller til et dansk publikum.

o

Orientalsk Samling

Orientalsk Samling består af håndskrifter, trykte værker og andre materialer med oprindelse i ikke-vesterlandske sprogområder og kulturer, primært Nordafrika, Mellemøsten og Asien.

r

Radio- og tv-samlingen

I samlingen af radio og tv finder du udsendelser sendt på DR, TV 2 og en række andre danske tv-kanaler fra midten af 1980’erne og frem.

Reklamefilmsamlingen

Samlingen af reklamefilm er en væsentlig dokumentation af det 20. århundredes danske kulturhistorie. Vi har reklamefilm vist i biograf og tv.

s

Skolehistoriske samlinger

De skolehistoriske samlinger består af et udvalg af digitaliserede og affotograferede genstande og arkivalier fra det tidligere Dansk Skolemuseum og fra samlinger fra AU Library, Emdrup.

Statens Avissamling

Statens Avissamling består af dagblade og distriktsaviser, som enten er udgivet i Danmark eller har en direkte relation til landet.

v

Videosamlingen

Vi indsamler udgivne videoproduktioner som en del af vores bevaring af dansk kulturarv.

Læs vores guides til at finde materialer