Få hjælp til at finde noder

Det Kgl. Bibliotek har trykte noder fra både Danmark og udlandet, samt en del danske nodemanuskripter. Desuden har vi opførselsmateriale til både professionelle og amatørensembler.

Nodeark: første side af Morten Ræhs Sonate nr. 3

Ophav ukendt

  Søg og bestil noderne

  De fleste noder i bibliotekets samlinger er registreret og kan søges og bestilles på vores hjemmeside. En stor del af noderne er til hjemlån, andre kan kun benyttes på Forskningslæsesalen i Den Sorte Diamant.

  1. Gå til søgning eller brug det søgefelt, som du folder ud ved at klikke på luppen øverst på siden
  2. Søg på f.eks. komponist, titel eller opstillingssignatur
  3. Vælg ”Noder” under Materialetyper i afgræns resultater

  Vi tilbyder en lang række værker online, der er gratis tilgængelige. Det drejer sig om:

  Søg på forskellig sprog

  Vær opmærksom på, at registreringen indeholder en afskrift af titelbladet. Søgning på strygekvartet skal derfor afprøves på fx både string quartet, Streichquartett, quatuor à cordes og strygekvartet, indtil man finder den ønskede node.

  Du kan altid skrive til Spørg biblioteket, hvis der er en node, du ikke lige kan finde.

  Noder i andre samlinger

  Vær opmærksom på, at der også findes værker, som ikke er registreret som noder, men som alligevel kan søges i bibliotekssystemet. Det kan fx være noder i sangbøger, der står i bibliotekets bogsamlinger, noder til folkemusik som er registreret for sig selv, eller enkelte nodemanuskripter, der indgår i håndskriftsamlingen.

  Orkesterbiblioteket

  Samlingen omfatter opførelsesmateriale (partitur, klaverudtog, instrumental- og vokalstemmer) til mange værker. En del kan ses på Forskningslæsesalen, mens en anden gruppe nyere stemmemateriale kan lånes af Orkesterlånere.