Oversigt over digitale småtryk

Vores digitale samlinger rummer et væld af hverdagstryk. Vi har her emneinddelt dem, så du kan blive klogere på, hvordan du finder dem.

Partiprogrammer

Digitaliseringer af politiske partiers manifester, partiprogrammer, valgkampsmateriale med mere.

Kig nærmere på partiprogrammerne 

Varehuskataloger

Kataloger fra de store danske varehuse, for eksempel Magasin, Illum og Daells Varehus.

Kig nærmere på varehuskatalogerne

Dansk design

Forskellige småtryk relateret til dansk design. Det kan være Lego, B&O, Georg Jensen med mere. Trykkene er reklametryk, udstillingskataloger, prislister og så videre.

Kig nærmere på vores småtryk om dansk design

Dansk Vestindien

Materiale relateret til de dansk-vestindiske øer, nu De Amerikanske Jomfruøer i perioden under dansk styre. Det kan være alt fra skoleanordninger i Skt. Croix kommune til småtryk relateret til øernes karneval.

Kig nærmere på vores småtryk knyttet til Dansk Vestindien

Første Verdenskrig og genforeningen 1914-1920

Danmark var ikke involveret direkte i Første Verdenskrig, men krigen havde alligevel stor betydning for Danmark, blandt andet fordi den førte til genforeningen med Sønderjylland. Vi har samlet festskrivelser i forbindelse med genforeningen, politisk agitation under krigen og meget andet.

Kig nærmere på vores småtryk med relation til Første Verdenskrig

Kontorchef Withs samling af scrapbøger

Scrapbøgernes indhold strækker sig fra perioden 1857 til 1929. De giver et spændende indblik i, hvordan man som en mand af det bedre borgerskab levede på den tid.

I scrapbøgerne har han blandt andet samlet materiale fra sine mange udlandsrejser, programmer fra utallige teaterforestillinger, koncerter og forestillinger af enhver art, udstillingskataloger og cirkusprogrammer.

Bøgerne indeholder også beretninger, love og medlemsfortegnelser med mere fra nogle af de foreninger, han var medlem af, samt avisartikler om samtidige emner og sange fra diverse begravelser han deltog i.

Kig nærmere på Kontorchef Withs scrapbøger

Kvinders valgret

Småtryk relateret til kampen for lige valgret for mænd og kvinder. Der er tale om løbesedler, beretninger fra Danske Kvinders Nationalraad, foreningslove og meget mere.

Kig nærmere på vores småtryk om kvinders valgret

Menneskeudstillinger

Omkring århundredeskiftet 1900 blev det populært at udstille mennesker fra lande som man dengang opfattede som eksotiske. I Danmark foregik det blandt andet i Tivoli og Zoologisk Have. Her finder du programmer og vejledninger til udstillingerne.

Kig nærmere på vores småtryk med relation til menneskeudstillinger