Blåskader fra Birds of America

Foto: John James Audubon / Det Kgl. Bibliotek

SKATTE i Det Kgl. Bibliotek

Udforsk Det Kgl. Biblioteks største skatte i vores faste udstilling SKATTE. Vi har fri entre.

En udstilling med de fineste, smukkeste, vigtigste og mest værdifulde af Det Kgl. Biblioteks klenodier. Fra de ældste håndskrifter til den støt stigende strøm af digital kulturarv på internettet.

Gå på opdagelse i perler fra samlingerne indenfor naturvidenskab, filosofi, kortlægning, musik med meget mere – eller zoom ind på en række fremtrædende danskere og kig i Søren Kierkegaards brev til sin forlovede, Karen Blixens eget manuskript eller H.C. Andersens dagbog.

Skatteekspedition i udstillingen – for børn og deres voksne

Som noget særligt kan børn og deres voksne tage sammen på ekspedition i udstillingen.  Her skal I undersøge, udforske og tale om jeres egne skatte. Undervejs bruger I et ekspeditionsmateriale med lommelygte, aktivitetskort og skatkiste og finder ikke bare én, men mange skatte.

Børn der kigger på skattekort og skattekiste i udstillingen skatte

Foto: Malte Ivarsson

Få udleveret det gratis ekspeditionsmateriale i Diamantens butik.

Udstillingen formidles desuden til børn med et helt børneformidlingsspor, så også de yngste kan opleve og forstå Danmarks store skatte. I finder børneteksterne på iPad'en tættest på skatten.

Læs mere om Skatteekspedition

Undervisning i SKATTE-udstillingen? 

Vi har undervisningsforløbet Kulturarvens skatte målrettet både mellemtrin og udskoling.

Læs mere om forløbende her:

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.