Biblioteket som arbejdsplads

Få mere at vide om hvordan det er at være ansat på biblioteket. I hverdagen lægger vi vægt på engagement, dialog og motivation, og vi tilbyder kompetenceudvikling og flextid.

Medarbejde med bogvogn blandt reoler

Foto: Laura Stamer

Din mening er vigtig

Bliver du vores nye kollega, skal du vide, at dit engagement er værdsat. 

Som ansat på biblioteket skal du være med til at sikre en høj værdi for brugerne og fællesskabet med dine kolleger.

Ledelsen på biblioteket opfordrer alle ansatte til at tænke nyt og løbende deltage i dialog om, hvordan vi kan forbedre og udvikle vores service. Det er vigtigt for os at styrke medarbejderne og løbende sikre motivationen hos den enkelte.

Grundig introduktion til hele virksomheden

Når du møder ind som nyansat, får du selvfølgelig en grundig introduktion til dit arbejdsområde og til den del af virksomheden, som din afdeling er en del af. 

Et par gange om året arrangerer vi en fælles introduktion for alle nyansatte. Herunder besøg på vores to hovedadresser: Victor Albecks Vej i Aarhus og Den Sorte Diamant i København hvor du blandt andre kan møde medlemmer af direktionen og få en rundvisning.

Mindst en gang om året møder du din personaleleder til en medarbejderudviklingssamtale. Målet med samtalen er, at du som medarbejder støttes i både faglig og personlig udvikling. Den dialog er der selvfølgelig også tid til at tage løbende.

For biblioteket som helhed er det et mål at udvikle alle ansattes kompetencer både ved målrettede kurser eller længerevarende efteruddannelse og ved ændring af arbejdsformer og -indhold for at sikre tidssvarende løsning af vores opgaver. 

Vi tilstræber at sikre et arbejdsmiljø, hvor der både er plads til dig som nyuddannet, som familiemenneske og som senior. I det omfang det passer med de vagter, der eventuelt indgår i dit arbejde, er der stor mulighed for, at du selv kan tilrettelægge dit arbejde, så det passer til en god hverdag. Der er flekstid. Du vil som regel også kunne træffe aftale om at arbejde hjemmefra en dag om ugen, hvis dine opgaver egner sig til det. 

I løbet af et år optjener du fem ugers ferie og fem særlige feriedage. 

Vi betaler til en sundhedsordning, og det betyder, at du har mulighed for at få behandlinger hos for eksempel fysioterapeuter. Vores abonnement på psykologhjælp sikrer, at du også kan få støtte den vej. 

Vi har personale- og kunstforeninger, der løbende holder arrangementer - og også gerne på initiativ fra medlemmerne. Du kan derfor få indflydelse på, hvad der skal ske, hvis du er interesseret.