To børn i Bibliotekshaven
Gå på opdagelse i bibliotekets finurlige og sjove fortællinger.

Foto: Malthe Ivarsson

Den hemmelige have på magtens ø

Tag familien med på hemmelighedsjagt i Det Kgl. Biblioteks have. Udforsk sjove fortællinger, find fugle og statuer og mærk historiens vingesus. For børn i alderen 5-11 år og deres voksne.

Praktisk information

Der er fri entre til aktiviteten.

Oplevelsesæsken udleveres i Den Sorte Diamants butik i bibliotekets åbningstid.

Aktiviteten er en fælles oplevelse mellem børn i alderen 5-11 år og deres voksne.

Bag Det Kgl. Biblioteks høje mure ligger en fredfyldt oase lige midt i København. Det er Bibliotekshaven, hvor folk igennem mange år har søgt ro og stilhed mellem havens planter og taget sig en pause. Nogle har måske også fanget en Pokémon eller to eller været på picnic.

Bibliotekshaven har en spændende historie, som går helt tilbage til Christian IV's tid, hvor området var krigshavn. Den historie og de mange finurlige og sjove fortællinger, som haven rummer, kan I nu opleve med et helt nyt materiale til børn og deres voksne.

Foto: Malthe Ivarsson

1 / 3

Foto: Malthe Ivarsson

2 / 3

Foto: Malthe Ivarsson

3 / 3

Med en æske fyldt med kort til oplevelse, kan I tage på tur i Bibliotekshaven og høre om dens hemmeligheder. Hvert kort er fantasifuldt illustreret og omhandler et sted i haven og sætter jeres undren og nysgerrighed i gang. I kan for eksempel gå på fuglesafari, designe en statue, være dronning for en dag, lytte til haven, og meget, meget mere. Materialet rummer oplevelser til en hel eftermiddag i solen, men kan også bruges til et kortere besøg.

Besøg som skoleklasse

Det er også muligt at deltage som skoleklasse med vores materiale særligt tilrettelagt til klasseudflugten. 
Tag eleverne med på hemmelighedsjagt i Det Kgl. Biblioteks have. Udforsk sjove fortællinger, find fugle og statuer og mærk historiens vingesus. Materialet er egnet til indskolingens klassetrin.

Læs om undervisningsforløb
Børn kigger på materialet til Den Hemmelige Have

Foto: Malthe Ivarsson

Projektet er støttet af Nordea Fonden. 

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.