Dedikeret

26. november 2012 - 29. december 2012 Entrégalleriet
Udstillingen Dedikeret er skabt af fotograf Mingo i samarbejde med journalist Jørgen Schlosser

Dedikeret handler om den kunstneriske skabende proces. Udstillingen viser iscenesatte portrætter af kendte danske kunstnere skabt af fotograf Mingo i samarbejde med journalist Jørgen Schlosser.

Hvordan opstår et fængende omkvæd? Hvordan veksler man en sindstilstand til et maleri, en film, eller et teaterstykke? Hvordan skaber man en historie, og hvor kommer poesien fra? Kort – hvordan skaber man kunst? Svarene på de spørgsmål har fotografen Mingo og journalisten Jørgen Schlosser sat sig for at finde gennem både ord og billeder, hvilket har resulteret i bogen Dedikeret – 25 danske kunstnere fortæller om deres inspiration og kunst og denne udstilling i Entrégalleriet.

Jørgen Schlosser har interviewet kendte danske kunstnere som Nikolaj Lie Kaas, Jacob Holdt, Michael Kvium og Ghita Nørby, mens Mingo har portrætteret kunstnerne i unikke og ambitiøse iscenesatte fotografier, der tager afsæt i den enkelte kunstners arbejdsproces og materiale. I udstillingen præsenteres de alt andet end klassiske portrætter fra bogen i store formater og følges af korte tekstuddrag fra interviewene, hvor de 25 danske kunstnere fortæller om inspiration, om livet og om at være dedikeret til sin kunst.
 
Bogen 'Dedikeret – 25 danske kunstnere fortæller om deres inspiration og kunst' blev udgivet 26. oktober på Strandberg Publishing og overskuddet af salget går til Red Barnet.