Lokale fællesskaber. Fotografier af Susanne Mertz

23. oktober 2015 - 5. december 2015 Kirkebybroen

Fødselsdagsfester, venindefrokoster, fodboldklub og fællessang. Der findes mange typer af fællesskaber. Men hvornår er man fælles om noget? Og hvordan er man med i et fællesskab?

Udstillingen Lokale fællesskaber. Fotografier af Susanne Mertz sætter fokus på temaet fællesskab og lokale aktiviteter.

Dansk Folkemindesamling ved Det Kongelige Bibliotek bad i 2010 fotografen Susanne Mertz dokumentere en række moderne fællesskaber i Danmark.

Fællesskab kan være et vidt begreb, og Mertz' billeder skildrer arrangementer så forskellige som runde fødselsdage og svendegilder i families og venners lag til de mere åbne fællesskaber, der opstår ved begivenheder som gadefestivalen Distortion i København eller Cafésang i Sønderborg.

Udstillingen præsenterer Mertz' skæve blik på hverdagslivets møder mellem mennesker sammen med fortællinger fra undersøgelsen Lokaleliv.dk. Den blev gennemført af Dansk Folkemindesamling i 2010 i samarbejde med en række museer og arkiver landet over. Undersøgelsen fokuserede på, hvilken betydning deltagelse i motion, foreningsliv, kulturelle aktiviteter og traditioner har for menneskers tilknytning til deres lokalsamfund. De indsendte besvarelser dokumenterer mangfoldigheden blandt lokale aktiviteter i Danmark.

Udstillingen er tilrettelagt i et samarbejde mellem Kulturafdelingen og Dansk Folkemindesamling ved Det Kongelige Bibliotek.

Åbningstider: 
man-lør 8-21

Fri entré

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram