Students Only!-fest 2010

Livemusik, lyrik, lydkunst, DJ, videokunst

fredag 17. september 2010 kl. 20:30 Den Sorte Diamant
Sådan så det ud sidste år, da tusindevis af studerende for første gang var med til at omdanne biblioteket til en kosmpolitisk natklub-lounge for en aften (foto: Maja Studsgaard)
Sådan så det ud sidste år, da tusindevis af studerende for første gang var med til at omdanne biblioteket til en kosmpolitisk natklub-lounge for en aften (foto: Maja Studsgaard)

Invitér dine venner på FACEBOOK

Elektronisk musik, 32 meter høje visuals 360° rundt, lyrik, liggestole på balkonerne, akustisk folk-rock og hårdtslående grime – Diamanten bliver ikke til at kende igen, når Det Kongelige Bibliotek for anden gang slår dørene op for Students Only!-semesterstartsfest under overskriften Lykken er …

Den Sorte Diamant fredag 17/9 20.30-00.30
Kun for studerende – fri entré

Luksusburgerbar i søren k hele aftenen til 85,- kr. 
(
Varm op med en spicy gourmet-burger allerede fra kl. 19. Tilmelding nødvendig på tel 3347 4949)

KOM TIDLIGT: GRATIS BOBLER TIL DE FØRSTE

MUSIK
The Rumour Said Fire (live)
Lucy Love (live)
Boxcutter UK (Live)
Copyflex (dj)+ Fanar Ghali (live)
Snöleoparden + Sofus Forsberg (live)
 

ORD
Henrik Nordbrandt
Ursula Andkjær Olsen

 

VIDEOKUNST
Obscura
Kunstvideoer fra Det Nationale Fotomuseum 

LYDKUNST
Jæwer Jæv – specialkomponeret værk
(visuals Frederik Krogh)

Arrangør: Students Only! - Det Kongelige Biblioteks kulturnværk for studerende. Meld dig gratis til og få rabatter på kultur i Den Sorte Diamant og bliv inviteret til eksklusive særarrangementer.

En gang om året lukker Students Only! læsesalene, slukker lyset, åbner baren og inviterer byens studerende til en usædvanlig aften i Den Sorte Diamant. Det er hverken en regulær koncert, fest eller lyrikoplæsning, men en hybrid, hvor musik, poesi og videokunst går op i en højere enhed.  

Både de følsomme drenge fra The Rumour Said Fire og grime-rapperen Lucy Love er albumaktuelle og har live-premiere på deres nye numre i Den Sorte Diamant.

DJ Copyflex sørger for et flow af musik fra hele verden flettet sammen med live sufi-sang af Fanar Ghali. Copyflex lægger også lyd-fundamentet for to af Danmarks mest anerkendte digtere: Henrik Nordbrandt og Ursula Andkjær Olsen læser uddrag fra deres produktioner i relation til temaet Lykken er …

Aftenen byder på en ny konstellation, når den excentriske multi-instrumentalist Snöleoparden for første gang optræder med den elektroniske musiker Sofus Forsberg, der er aktuel som komponist til musikforestillingen Voices på Betty Nansen.

Britiske Boxcutter leverer et indspark fra den elektroniske musiks internationale scene. Han er en af dubsteppens frontløbere, men den idiosynkratiske musiker leverer et live-set med så forskellige inspirationer som disco og electronica.

Selve bygningen bliver også en medspiller. Lydkunstneren Jæwer Jæv har til lejligheden komponeret et værk til Den Sorte Diamants unikke 12-kanals højtalersystem, hvor tonerne bevæger sig op, ned og rundt i det 32 meter høje rum.

Og hele aftenen bliver sat i en imponerende ramme, når visuals-teamet Obscura omdanner Diamantens bølgende indre til en totalinstallation. 18 videoprojektorer vil forvandle det velkendte rum til nye universer: De grå vægge dækkes med graffiti pieces for så at forvandle sig til en højloftet moské, der afløses af en grøn sommereng. Fra bibliotekets samlinger blander astronomiske håndtegninger og matematiske beregninger sig med orientalske skriftruller.

 

Tak til