Nikolaj Coster-Waldau, Minik Rosing og Martin Breum

En del af Arctic Imagination

lørdag 25. november 2017 kl. 17:00 Dronningesalen
Nikolaj Coster-Waldau (foto: Niels Hougaard), Minik Rosing og Martin Breum.
Nikolaj Coster-Waldau (foto: Niels Hougaard), Minik Rosing og Martin Breum.

KØB BILLET

Standard 150 kr. 
Diamantklub  110 kr. 
Studerende  90 kr. 

 

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Seks store biblioteker i New York, København, Stockholm, Oslo og Nuuk sætter i 2017 fokus på Arktis og den forsvindende is.

Den kunstneriske brainstorm om Arktis' fremtid fortsætter, når Nikolaj Coster-Waldau, Minik Rosing og Martin Breum besøger Den Sorte Diamant til en samtale om, hvordan Arktis er under forvandling.

Nikolaj Coster-Waldau er Goodwill Ambassador for FN for de 17 globale udviklingsmål, hvor han primært har fokus på kønnenes ligestilling og klimaforandringer. Han er grønlandsk gift og har to grønlandske piger, så det var helt naturligt, at det lige præcis var de to områder, han skulle satse på. Mange kender også Nikolaj Coster-Waldau fra den verdensomspændende succes Game of Thrones.

Minik Rosing er professor i geologi og har spillet en vigtig rolle i den geologiske udforskning af Grønland. For at skabe opmærksomhed om den forsvindende is i Arktis har han – i samarbejde med Olafur Eliasson – skabt værket Ice Watch. Kort fortalt bestod projektet af tolv store stykker is, der blev fragtet fra Arktis og lagt i en cirkel på Place du Panthéon i Paris for at smelte væk under COP 21.

Martin Breum er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og er tidligere vært for DR Udland og Deadline på DR 2. Han har et indgående kendskab til Grønland, som han bl.a. har udforsket i bøgerne: Når isen forsvinder – Danmark som stormagt i Arktis, Grønlands rigdomme og kampen om Nordpolen og Balladen om Grønland – trangen til løsrivelse, råstofferne og Danmarks dilemma.
Læs Anders Rou Jensens interview med Nikolaj Coster-Waldau i Det Kgl. Biblioteks kulturmagasin diamanten.

Arctic Imagination er produceret i samarbejde med Det Danske Generalkonsulat i New York og støttet af Slots- og Kulturstyrelsen, Statens Kunstfond, AP Møller Fonden, Udenrigsministeriet og Libery.
Logo Konsulat New York2