DiamantEnsemblet: Winterreise

Schuberts ikoniske sangscyklus med Julian Prégardien

tirsdag 6. februar 2018 kl. 20:00 Dronningesalen
Julian Prégardien optræder på internationale festivaler og er desuden en efterspurgt oratoriesolist
Julian Prégardien optræder på internationale festivaler og er desuden en efterspurgt oratoriesolist
Standard 165 kr.
Diamantklub 125 kr.
Studerende 90 kr.

 KØB BILLET

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Oplev et af den europæiske musikhistories helt store værker med et udvidet DiamantEnsemble og den unge tyske tenor Julian Prégardien.

Oftest opføres Franz Schuberts ikoniske sangcyklus Winterreise (1827)i originaludgaven af to herrer i kjole og hvidt, men i denne version har den tyske nutidige komponist Hans Zender taget klaverpartituret og komponeret en fortolkning til et udvidet DiamantEnsemble på i alt 24 medlemmer.
Den unge, tyske tenor Julian Prégardien har tidligere gæstet Den Sorte Diamant med Schuberts første sangcyklus, Die schöne Müllerin, der fortæller om en ung mands desperate kærlighed til en ung møllerdatter.

I Winterreise er fortvivlelsen endnu større, koldere og mørkere, skrevet mens Schubert var hårdt plaget af syfilis, der i 1828 skulle blive hans død. Det er historien om en ung mand, som efter at være blevet afvist af sin elskede vandrer i og omkring den landsby, hun bor i.
Undervejs falmer han til en ikke-eksistens. Fødder knuser sneen, isen knaser, et posthorn lyder, hunde gør, og til sidst sætter lirekassemanden ind, og det er, som om den unge mand bliver ét med lirekassemanden og på en time er blevet gammel...

Julian Prégardien har bl.a. optrådt på festivaler som Rheingau Musik Festival og Mecklenburg-Vorpommern-festivalen og i sale som Concertgebouw i Amsterdam og Tonhalle i Zürich. Som oratoriesolist er han valgt af dirigenter som Kent Nagano og Philippe Herreweghe. I sæsonen 2016/17 har han optrådt på Grand Théâtre i Luxembourg med Hans Zenders fortolkning af Winterreise.

Program
Franz Schubert: Winterreise, D911 (1827) – en komponeret fortolkning af Hans Zender (1993)

Medvirkende
Julian Prégardien, tenor
DiamantEnsemblet
Studerende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

Sponsor: Siemens

Tak til:

beckett_logo_sort

 

 

 

Oticon Fonden


Knud Højgaards Fond