DiamantEnsemblet: Åbningskoncert

Kammermusik af Schubert og Martinů med violinisten Isabelle van Keulen som gæst

tirsdag 12. september 2017 kl. 20:00 Dronningesalen
Isabelle van Keulen er en af Hollands største kammermusikere
Isabelle van Keulen er en af Hollands største kammermusikere
Standard 210 kr.
Diamantklub 150 kr.
Studerende 100 kr.

 KØB BILLET

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Violinisten Isabelle Van Keulen er særlig gæst, når DiamantEnsemblet åbner sin sæson 14. sæson - de spiller bl.a. Schuberts store oktet sammen. Gratis koncertintroduktion kl. 19.

Efter at den hollandske violinist Isabelle van Keulen som 18 årig vandt Eurovisionens konkurrence for unge musikere i 1984, tog karrieren fart som solist med de største orkestre, som underviser og ikke mindst som kammermusiker. Isabelle van Keulens store engagement afspejler sig ydermere i hendes rolle som initiativtager til Delft Kammermusik Festival, hvor hun ligeledes var kunstnerisk leder fra 1997 til 2006.

Van Keulen er i dag én af Hollands største kammermusikere, og det er en stor glæde, at hun spiller med DiamantEnsemblet på åbningskoncerten sæson 2017/18.

Isabelle van Keulen har valgt Schuberts store oktet fra 1824: Et værk, der er så krævende for førsteviolinisten, at der nærmest er tale om en violinkoncert. DiamantEnsemblet har tidligere spillet dette værk, som passer godt til ensemblets sammensætning. Det er desuden et centralt værk i Schuberts produktion. Isabelle van Keulen overtager DiamantEnsemblets førsteviolin-plads og indgår altså i ensemblet.

Det gør hun også før pausen, hvor Bohuslav Martinůs nonet fra 1954 åbner sæsonen med sine klange og rytmer, der kan minde om Stravinskij. Tjekkiske Martinu skrev værket til Den Tjekkiske Nonets 35-årsjubilæum, og det blev samtidigt noget af det sidste, han komponerede før sin død i 1959. Nonetten har ikke været opført af DiamantEnsemblet før, men er en del af Isabelle van Keulens repertoire.

Program
Bohuslav Martinů: Nonet nr. 2, H374 (1959). For blæserkvintet, strygetrio og kontrabas
Franz Schubert: Oktet i F-dur, D-803 (1824). For klarinet, fagot, horn, strygekvartet og kontrabas

 

Koncertintroduktion kl. 19

Musikproducent Jesper Lützhøft fortæller kort om aftenens komponister og spiller eksempler fra de værker, man kan høre ved koncerten.

Koncertintroduktionen er både en appetitvækker og en nøgle til aftenens værker. Der vil blive spillet eksempler fra aftenens værker og fortalt om, hvordan komponisterne arbejder med at udvikle musikken, hvorledes de bruger dramaturgi, dynamiske skift og kontraster til at fastholde publikums opmærksomhed. Introduktionen er uhøjtidelig og lagt an til at kunne interessere både drevne koncertgængere og nybegyndere, der måske ikke er helt sikre på, hvad en sonate er, eller hvad allegro betyder.

Jesper Lützhøft har tidligere været programmedarbejder og konferencier i DR P2 og har i de sidste mange år været fast oplægsholder på Hindsgavl Festivalen, Esbjerg Internationale Kammer Musik Festival og Tisvilde Kammermusikfestival.


Sted: Blixen-Salen. Varighed: ca. 40 min. Gratis for publikum med billet til aftenens koncert. Der er begrænset antal pladser, så kom i god tid! 

 

Tak til Beckett-Fonden og Knud Højgaards Fond

beckett fonden