Julekoncert

Barokensemblet Camerata Øresund med Peter Spisšký

lørdag 9. december 2017 kl. 16:00 Dronningesalen
Fra julekoncerten 10. december 2016. Foto af Niels Hougaard.
Fra julekoncerten 10. december 2016. Foto af Niels Hougaard.

 

KØB BILLET

Standard 165 kr.
Diamantklub 120 kr.
Studerende  90 kr.

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Julekoncert i Den Sorte Diamant for andet år i træk, og det ser ud til at en ny juletradition er født, og som i 2016 er det livlige ensemble Camerata Øresund, der spiller julen ind.

Denne gang med dansk barokmusik, der er fundet frem i Det Kgl. Biblioteks samlinger i samarbejde med stedets forskere og ensemblets kunstneriske leder og koncertmester Peter Spisšký.

Camerata Øresund

Camerata Øresund henvender sig især til den yngre generation af koncertgængere, som søger inspiration og oplevelser på tværs af musikgenrer. Orkesterets nytænkende og innovative tilgang til opførelsen af tidlig musik, som bygger på den nyeste forskning, er med til at udfordre gængse normer indenfor klassisk musik, og flytte barrierer mellem musikere og publikum. Camerata Øresunds dynamiske og levende spillestil puster nyt liv i det barokke repertoire.

Camerata Øresund har som et af sine hovedformål at opdage morgendagens baroksolister og tilbyde dem en platform og et afsæt til videre spring i deres karriere. Camerata Øresund har således tidligere kunne præsentere bl.a. sopranen Eline Soelmark og mezzosopran Francine Vis.

Camerata Øresund, med violinisten Peter Spisšký i spidsen, har i sin relativt korte levetid siden grundlæggelsen i 2010, formået at vokse sig til et af de mest synlige tidligmusik ensembler i Danmark. Ensemblet er en samlende enhed i Øresundsregionen, da orkestret består af unge dygtige instrumentalister fra både Danmark og Sverige.

Medvirkende:
Peter Spišský - violin
Ida Lorenzen - violin
Alison Luthmers - violin
Tinne Albrectsen – violin
Kanerva Juutilaen – violin
Hanna Ydmark – violin
Julia Dagerfelt – violin
Jesenka Balic - bratsch
Rastko Roknic - bratsch
Hanna Loftsdottir - cello
Joakim Peterson - kontrabas
Marcus Mohlin - cembalo
Dohyo Sol – Lut

Se video

Se musik-uddrag fra julekoncerten den 10. december 2016: