Athelas Sinfonietta: Ariel, Miranda og Puk

Fyraftenskoncert - Shakespeare in Love! (3:3)

torsdag 7. april 2016 kl. 17:00 Dronningesalen
Signe Asmussen
Signe Asmussen

Tredje koncert i koncert serien, der fejrer Shakespeares kvinderoller i anledningen af dramatikerens 400-årsdødsdag og 200-året for Shakespeare-opførelser på Kronborg. 

"If music be the food of love, play on” siger Grev Orsino som det første i Shakespeares Helligtrekongersaften, og Shakespeare er på alle måder musikkens digter, sproget er udsøgt musikalsk. Det er ikke underlig at et utal af komponister er blevet inspireret af Shakespeares tekster, monologer, sonetter mm. til musik, sange og operaer.

Sidst, der var Shakespeare-fejring i Danmark, var i 1916, hvor selveste Carl Nielsen skrev en kantate til begivenheden - en kantate der formodentlig ikke er blevet spillet siden - og i forbindelse med Shakespeare-fejringen i 2016 har Athelas og Det Kongelige Bibliotek bedt komponisten Anders Brødsgaard om at skrive en sangcyklus over Shakespeare tekster, der uropføres på koncerten. Anders Brødsgaard har botaniseret i Shakespeares tekster og Elizabethansk musik - han synes ikke man kan komme uden om en duft af lutmusik i sådanne sange – og er landet på kvinderoller fra En Skærsommernats Drøm, særligt dronningen af feerneTitania har Anders Brødsgaard kastet sin kærlighed på.

Brødsgaards sangværk er sat sammen med sange af den kvindelige finske komponist Kaija Saariaho, der med sin The Tempest Songbook fra 2004 skrev fem smukke og iørefaldende, men moderne, sange til tekster fra Shakespeares sidste skuespil Stormen.

Disse to store programpunkter vil blive suppleret med en lille sang fra Carl Nielsens Shakespearekantate, et par små Shakespeare-sange (netop fra Helligtrekongersaften) af Mogens Winkel Holm og et mindre værk af Svend Nielsen - til tekster fra Stormen.

Solisterne er sopranen Signe Asmussen (der pga. sygdom afløser Nickie Johansson) og barytonen Jakob Bloch Jespersen. Athelas bliver ledet af den lovende unge dirigent Magnus Fryklund.

Medvirkende:

Signe Asmussen, sopran
Jakob Bloch Jespersen, basbariton
Athelas Sinfonietta Copenhagen
Magnus Fryklund, dirigent

Koncerten optages af DR og sendes i P2 Koncerten d. 25. april kl. 19.20.

Oplev også: I Shakespeare-fejringen indgår også tre foredragsforestillinger: To Be Or Not To Be

 

Standard 75 kr.
Diamantklub 60 kr.
Studerende 25 kr.

KØB BILLET

Diamantklubmedlemmer kan bestille billetter på 9132 4888. Husk medlemskort ved afhentning. Bestilte billetter skal afhentes senest 14 dage efter bestilling.

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram