Sarah Engell & Kim Fupz Aakeson

De Unge og De Tunge

onsdag 30. januar 2019 kl. 17:00 Café øieblikket
Forfattere Sarah Engell og Kim Fupz Aakeson
Forfattere Sarah Engell og Kim Fupz Aakeson

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Hvad er det ungdomslitteratur kan? Og hvordan skriver man til de unge, når man selv aldersmæssigt har rykket sig væk fra målgruppen? Det vil en af Danmarks mest markante og erfarne ungdomsforfattere diskuterer med en mindre etableret kollega i denne udgave af De Unge og De Tunge.

Inspiration går forud for enhver kunstnerisk aktivitet. I denne samtalerække beder vi en yngre forfatter pege på en mere erfaren kollega, der som forbillede og inspirationskilde har haft betydning for den yngres virke. De to sætter hinanden stævne på Café-scenen i Café Øieblikket i Den Sorte Diamant, og deres udveksling af tanker og holdninger til opvækst, genrer, inspiration og hinandens forfatterskab foregår direkte for øjnene af publikum.

I denne udgave af De Unge og De Tunge har forfatteren Sarah Engell udpeget sin kollega Kim Fupz Aakeson til en samtale om ungdomslitteraturens muligheder og potentiale.

Sarah Engell er født i Tårnby og er bla. uddannet pædagog, danser og drømmetyder. Hun debuterede i 2009 med ungdomsromanen Hvis Bare… og har siden udgivet 8 ungdomsromaner. Hendes roman Valget vandt i 2018 Blixenprisen for årets børne- og ungdomsudgivelse.

Kim Fupz Aakeson er født i 1958 og uddannet manuskriptforfatter ved den danske filmskole. Han har en omfattende produktion af både børne- og voksenbøger og har desuden skrevet manuskript til flere succesfulde film. Kim Fupz har modtaget flere forskellige priser for sit virke, herunder Gyldendals Store Børnebogspris i 2010.

Arrangementet er gratis.