Tre dage med Schubert og Beethovens sidste strygekvartetter

Minifestival med den førende og yderst erfarne Poseidonkvartetten, der spiller tre koncerter på tre dage med Beethovens og Schuberts tre sidste strygekvartetter

tirsdag 12. maj 2020 kl. 20:00 Dronningesalen
Foto: Ettore Causa
Foto: Ettore Causa

KØB BILLET

   
Standard 165 kr.
Diamantklub 125 kr.
Studerende   90 kr.

Partoutkort til alle tre koncerter:
200 kr.

Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

Ludwig van Beethovens sene kvartetter var langt forud for deres tid, og deres opbygning og idérigdom har inspireret musikere og komponister som Richard Wagner og Béla Bartók og inspirerer fortsat op til i dag.
Den 27 år yngre komponist Schubert blev ligeledes inspireret og påvirket af den musikalske pioner. Schubert udviklede en særdeles personlig kvartetstil, som kom til fuld blomstring i de tre sidste kvartetter.
Begge komponister boede i Wien, der havde en stolt kvartettradition. Selvom Schubert var inspireret af Beethovens sene kvartetter, er hans udformning anderledes.
Til denne minifestival får publikum selv mulighed for at høre både ligheder og forskelle i de to komponisters strygekvartetter i godt selskab med fire førende og yderst erfarne kammermusikere i den danske Poseidonkvartet.

Tirsdag 12. maj kl. 20
A-mol – den sarte og klagende toneart
Schuberts strygekvartet nr. 13 har tilnavnet Rosamunde efter det graciøse og rolige tema i anden sats, og kvartetten sammenlignes med hans mest kendte symfoni – den 8. og ufuldendte.
Beethoven komponerede strygekvartet nr. 15, da han var syg og sengeliggende, og da han mirakuløst blev rask, skrev han den dybfølte tredje sats, som han kaldte ”hellig takkesang til guddommeligheden fra én, der er blevet rask.” 

Medvirkende
Jon Gjesme, violin
Christine Enevold, violin
Ettore Causa, bratsch
Joel Laakso, cello 

Program
Franz Schuber: Strygekvartet nr. 13 i a-mol Rosamunde D. 804
Ludwig van Beethoven: Strygekvartet nr. 15 Mit Heiliger dankgesang op. 132 i a-mol

Koncerten varer ca. to timer inkl. pause✉ 

Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉