KLANG 10-årsjubilæumsfejring foran Den Sorte Diamant.

Sejlskibet Skibladner II huser kunstinstallation og optræden af James Black, Den Kongelige Livgardes Musikkorps spiller nye miniature-marcher og café øieblikket sørger for mad og drikke.

tirsdag 4. juni 2019 kl. 13:00 Dronningesalen
James Black og Den Kongelige Livgardes Musikkorps indtager Søren Kierkegaards Plads i andledning af KLANGS 10-årsjubilæum.
James Black og Den Kongelige Livgardes Musikkorps indtager Søren Kierkegaards Plads i andledning af KLANGS 10-årsjubilæum.

Inden jubilæumskoncerten med Athelas Sinfonietta og Esbjerg Ensemble kl. 20 i Dronningesalen omdannes området og havnen omkring Det Kgl. Biblioteks cafe øieblikket til en festivalplads med musik, fest og fællesskab.

Fra kl. 13 lægger FDFs skib Skibladner II til kaj ved Søren Kierkegaards Plads, hvortil KLANG-festivalen har bestilt et unikt kunst- og performanceværk af komponisten James Black, der for en dag omdanner skibets gamle trædæk til en levende kunstinstallation og musikscene. Kl. 17 og 18:30 opføres Blacks nye værk POSY (a pageant), der kan oversættes til en festlig optræden. POSY kan dog også betyde en lille buket blomster, og komponisten beskriver værket som ”et rart ritual med sang, dans, lydbane, keyboards, et marchorkester og referatet fra Ásahreppurs lokalrådsmøde, som blev afholdt d. 13. januar 2015.”

Kl. 17:30 og 19 opfører et af Danmarks mest ikoniske ensembler, Den Kongelige Livgardes Musikkorps, nye miniature-marcher, som er skrevet til lejligheden af de fire komponister James Black, Ole Buck, Hugi Gudmundsson og Rasmus Zwicki.

café øieblikket sørger for, at mad- og drikkeudvalget er klar til en festlig aften.

Program for dagen:

13:00-13:03 Musik af Fuzzy i Den Sorte Diamants atrium (indenfor)

14:00-18:30 – Kunst til søs - kunstinstallation på Skibladner II

17:00 – POSY – en performance af James Black

17:30 – Nye miniature-marcher opført af Den Kongelige Livgardes Musikkorps

18:00 – Kunst til søs - kunstinstallation på Skibladner II

18:30 – POSY – en performance af James Black

19:00 – Nye miniaturemarcher opført af Den Kongelige Livgardes Musikkorps

Programmet opdateres løbende.

Medvirkende: James Black, Lorenzo Colombo, Bára Gísladóttir, Iga Kurec

Jens Peter Møller, Den Kongelige Livgardes Musikkorps.

OBS! Arrangementet er gratis

Efter Jubilæumsfejringen på Søren Kierkegaards Plads, fortætter KLANG Festival med koncert i Dronningesalen med Athelas Sinfonietta og Esbjerg Ensemble: læs mere og køb billet til koncerten her.