Buxtehude og komponisterne omkring Baltikum

Jakob Bloch Jespersen og Concerto Copenhagen

lørdag 17. november 2018 kl. 16:00 Dronningesalen
Jakob Bloch Jespersen er en af Skandinaviens førende bassangere indenfor den tidlige musik o. Foto: Reinhard Wilting
Jakob Bloch Jespersen er en af Skandinaviens førende bassangere indenfor den tidlige musik o. Foto: Reinhard Wilting

KØB BILLET 

Standard

200 kr.

Diamantklub

150 kr.

Studerende

100 kr.

 

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten

 
LIVE fra Det Kgl. Bibliotek 
En ugentlig podcast med highlights fra kulturscenen i Den Sorte Diamant
 
Følg os:
Instagram

Østersøområdet som musikalsk stormagt: I efterdønningerne efter Hanseforbundets storhedstid blomstrerede musiklivet langs Østersøens kyster som aldrig før eller siden.

Med gratis introduktion ved Niels Krabbe kl. 14:30.

Concerto Copenhagen tager med Lars Ulrik Mortensen ved roret et nærmere kig på denne spændende periode i barokmusikken sammen med den danske sanger Jakob Bloch Jespersen. De store handelsbyer omkring Østersøen havde nydt utroligt godt af de økonomiske fordele under Hanseforbundets langstrakte indflydelse og magt, hvilket også afspejledes i de kirkelige forhold. Bybillederne prægedes af mægtige kirkebygninger og menigheder, og dette rige vækstlag tiltrak mange af tidens allerstørste komponister. Resultatet var, at i løbet af 1600- og 1700-tallet etablerede Østersø-området sig som en musikalsk stormagt.

Af disse komponister er Buxtehude i dag den mest kendte, men navne som Weckman, Bruhns og den i København bosatte Kirchhoff hørte alle til blandt Nordeuropas førende komponister.

Jakob Bloch Jespersen er en af Skandinaviens førende bassangere indenfor den tidlige musik og har et voksende internationalt renommé. Bloch Jespersen har sunget med Concerto Copenhagen i en del år og har bl.a. været med orkestret i Wiener Konzerthaus samt medvirket på Concerto Copenhagens indspilning af Bachs h-mol-messe, der er blevet rost til skyerne af de danske og internationale anmeldere.

Program:

K. Förster:      Sonata á 7
K. Förster:      Jesu dulcis memoria
A. Kirchhoff:   Sonata á 6
J. V. Meder:   Gott, hilf mir
N. Bruhns:     Mein Herz ist bereit
----
J. B. Erben:       Sonata ut-re-mi
M. Weckmann:  Toccata i A-mol
M. Weckmann:  Kommet her zu mir
D. Buxtehude:   Ich bin die Auferstehung

Program ændret 13.11.

Koncerten optages af Danmarks Radio og sendes 26. november.


Gratis introduktion ved Niels Krabbe kl. 14.30:
 

Niels Krabbe fortæller om Buxtehude

Forskningsprofessor emeritus og forhenværende konsulent for Dansk Center for Musikudgivelse ved Det Kongelige Bibliotek, Niels Krabbe, vil som optakt til eftermiddagens koncert fortælle om komponisten Diderik (Dietrich) Buxtehude, hvis status er omdiskuteret, men for nogle er han en af Danmarks allerstørste komponister. Krabbe vil ligeledes belyse den samtid, som Buxtehude var en del af.

Arrangementet er gratis og tag gerne en gæst med.
Medlemmer af Diamantklubben: Billetter fås ved at kontakte Diamantklubben eller afhentes direkte i Diamantinformationen.
Ikke-medlemmer: Billetter fås ved at skrive til Marie Bonde Jensen, mboj@kb.dk, eller afhentes direkte i Diamantinformationen.

Sted: Blixen-salen.