Kulturarvssamlinger flytter til Vinge

I sommeren 2022 indledes bibliotekets flytning af kulturarvssamlinger til et nyt magasin i Vinge. Du kan derfor opleve at visse materialer vil være utilgængelige i en kortere periode.

Medarbejder blandt arkivreoler

Foto: Det Kgl. Bibliotek

I sommeren 2022 indledes en af de større flytninger i Det Kgl. Biblioteks historie, når de første af mange kulturarvssamlinger flyttes fra det centrale København til vores nye fællesmagasin i Vinge ved Frederikssund.  

Samlingerne af unikt kulturarvsmateriale bliver flyttet for at give dem de rette bevarings- og sikringsforhold. Vi har derudover haft stort fokus på, at det nye magasins energiforbrug er så bæredygtigt som muligt, blandt andet ved brug af jordvarme og –køling i de klimastyrede magasiner. 

Flytningen betyder, at I kan komme til at opleve, at en lille del af vores samlinger er utilgængelige i en kortere periode. Vi gør naturligvis vores bedste for, at flytningen giver så få gener som muligt.

Brug af unikke kulturarvsmaterialer under flytningen

Har du behov for adgang til unikke materialer på forskningslæsesale, skal du være opmærksom på, at dele af det unikke materiale vil være utilgængelige i 2. halvår 2022.

Planlægger du et forskningsprojekt eller en researchopgave, er du velkommen til at kontakte os allerede via Spørg Biblioteket, så hjælper vi med at finde ud af om materialet er tilgængeligt i den periode, du skal bruge det.

(tilføjet 1. juni 2022)

Vær opmærksom på sommeråbningstider

Benytter du materiale på forskningslæsesalen skal du være opmærksom på forskninglæsesalens sommeråbningstider, Forskningslæsesalen er det eneste sted hvor materialerne kan tilgås.