Dreaming Murakami

Dokumentarfilm m.m.

mandag 19. marts 2018 kl. 19:00 Dronningesalen
Stillfoto fra 'Dreaming Murakami'
Stillfoto fra 'Dreaming Murakami'

KØB BILLET

Standard 90 kr.
Diamantklub 70 kr.
Studerende 60 kr.

 

 

 

Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten

 
Nyhedsbrev: International Forfatterscene på video

Følg os:

Instagram

Haruki Murakami var i 2016 gæst på International Forfatterscene. Nogle af optagelserne fra denne uforglemmelige aften indgår nu i dokumentarfilmen Dreaming Murakami.

For mere end tyve år siden læste oversætteren Mette Holm en roman af Haruki Murakami. Den japanske forfatter havde endnu ikke opnået litterær stjernestatus, og dengang havde Mette Holm ingen idé om, hvordan hans bøger senere ville ændre og transformere hendes eget verdenssyn. Siden da har hun brugt tusindevis af timer på at oversætte Murakamis fantasirige og fabulerende romaner. Mens Mette Holm forsøger at finde de perfekte sætninger til at kommunikere Murakamis drømmende karakterer, begynder grænserne mellem fiktion og virkelighed at smelte sammen.

 Mette Holm, Murakamis danske oversætter gennem mere end 20 år

Fremvisningen af filmen Dreaming Murakami er lavet i samarbejde med CPH DOX og Final Cut For Real. Efter filmen vil der være en samtale mellem filmens instruktør Nitesh Anjaan og Haruki Murakamis danske oversætter Mette Holm. Filmfremvisningen er i samarbejde med CPH:DOX og Det Kgl. Biblioteks  DIAMOND:DOX.