Billede fra udstillingen Kameraet og os
Billede fra udstillingen Kameraet og os

Foto: Malthe Ivarsson

Art Matter Festival: Rundvisning i fotoudstillingen Kameraet og os

Vi er glade for igen i år at samarbejde med Art Matter Festival, hvor vi denne gang inviterer til en særlig rundvisning i vores store fotoudstilling Kameraet og os.

I anledning af Art Matter Festival, som fra 23. maj til 1. juni samler kunstens aktører og institutioner, kan du komme med på en særlig rundvisning i udstillingen "Kameraet og os" med kuratorerne Mette Kia Krabbe Meyer og Charlotte Præstegaard Schwartz.

Kameraet og os er Danmarks første faste udstilling om fotografiets historie med mennesket som motiv og præsenterer et udvalg af værker fra Det Kgl. Biblioteks fotosamlinger, der rummer mange millioner billeder. Temaet er mennesket som motiv, og udstillingen spørger til, hvad fotografiet gør ved vores opfattelse af os selv og vores forestillinger om hinanden.

Daguerreotypisterne, som historiens første fotografer hed, fascinerede verden med den nye opfindelse i 1839. Aldrig før havde nogen set sig selv gengivet så detaljeret og så hurtigt. De vellignende billeder blev opfattet som den rene magi, og pludselig var portrætkunsten ikke længere forbeholdt samfundets elite. Fotografier af mennesker bredte sig i verden, og i dag er de overalt.

Gennem næsten 200 år er mediet blevet vores vigtigste middel til kommunikation og erindring, mens det samtidig har udviklet sig som en særlig kunstform. I Kameraet og os fortælles historien med afsæt i forskellige former for fotografi, der alle har det til fælles, at de præger nutidens visuelle kultur. Fra de første dyrebare portrætter skabt på forsølvede metalplader til den digitale tidsalders billedstrøm, der løber gennem det offentlige og private liv.

Læs mere om udstillingen

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.