Ritt Bjerregaard og Hanne-Vibeke Holst

Som jeg husker det (2:4): En politikers erindringer. Ritt Bjerregaard er anden gæst i serien, hvor fire markante danskere fortæller om deres erindringslitteratur. Bjerregaard er i samtale med forfatter Hanne-Vibeke Holst.

tirsdag 2. april 2019 kl. 20:00 Dronningesalen
Foto: Les Kaner
Foto: Les Kaner

KØB BILLET

   
Standard   70 kr.
Diamantklub   30 kr.
Studerende   50 kr.


Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

Som jeg husker det hedder Det Kgl. Biblioteks samtalerække i foråret 2019. Der er en lille usikkerhed i titlens udtryk: Hvorfor husker jeg netop dette og ikke noget andet? Hvordan husker andre forløbet af de samme begivenheder?

Det er disse spørgsmål, der vil være i spil, når Morten Pape, Ritt Bjerregaard, Uffe Ellemann-Jensen og Sara Omar med hver sin samtalepartner vil udforske deres egen udlægning af et stykke levet liv.

Erindringslitteratur og autofiktion blomstrer i disse år. Måske fordi et livsforløb altid kan vendes og drejes og genfortælles på endeløse måder. Og de fire medvirkende i Som jeg husker det har da også hver sin tilgang til erindringsprojektet.

Ritt Bjerregaard har været i politik i mere end 40 år og har betrådt store stillinger som minister, kommissær i EU og overborgmester i København. I 2015 udkom første bind af hendes store selvbiografiske værk Erindringer – et selvportræt, der samtidig skildrer de seneste 70 års danmarkshistorie, som en af de mest markante politiske profiler i nyere tid husker den.

I selvportrættet fortæller Ritt Bjerregaard om opvæksten på Vesterbro i 1940’erne og 1950’erne, om vejen ind i politik og om kønsroller og klasseforskelle i et dansk samfund præget af store forandringer og nye muligheder. 

I samtale med forfatteren Hanne-Vibeke Holst vil Ritt Bjerregaard fortælle om erindringsbøgerne og vække de mange beretninger fra et langt liv i politik til live.