Lars Ulrik Mortensen og Concerto Copenhagen

Wienerklassiske highlights

lørdag 22. september 2018 kl. 16:00 Dronningesalen
Foto: Thomas Nielsen
Foto: Thomas Nielsen

KØB BILLET

Standard  200 kr.
Diamantklub  150 kr.
Studerende  100 kr.

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Lars Ulrik Mortensen og Concerto Copenhagen fortsætter deres berigende musikalske rejse ind i Wienerklassiken med musik af Haydn, Mozart og deres skandinaviske samtidige.

Wienerklassikken
I 1770-1810 havde Wienerklassikken sin storhedstid. De anerkendte komponister Haydn og Mozart skrev og fremførte blændende og stadig i dag meget populære kompositioner for deres publikum – primært i adelige kredse. De overdådige rammer og nye måder at lytte til musik på er baggrund for den betegnelse perioden siden har fået – Wienerklassikken.

Lars Ulrik Mortensen er kendt for sin sublime musikalitet og vid. Han er modtager af Léonie Sonnings Musikpris i 2007 ”som en af vor tids største cembalister og barokmusik-dirigent”. Lørdag d. 22. september bevæger Mortensen sig længere frem i tidslinjen og dykker ned i værker efter barokken, når han fremfører wienerklassiske highlights skrevet af de største komponister i denne periode.     

Concerto Copenhagen spillede sine første koncerter i 1991 og har siden udviklet sig til Skandinaviens førende ensemble inden for klassisk musik og anerkendes som et af de mest spændende og innovative barokorkestre i verden. Originale fortolkninger og en stærk evne til at kommunikere med publikum er blandt ensemblets vigtigste fortrin.

Samarbejde
I 1999 starter det unikke samarbejde mellem Lars Ulrik Mortensen og Concerto Copenhagen. Mødet har ført til en spændende, kunstnerisk og musikalsk rejse - værdsat og berømmet af publikum og kritikere verden over.
Ensemblet har formået at kombinere et repertoire bestående af velkendt europæisk musik med mindre kendte værker af skandinavisk oprindelse. Denne aften får de velkendte toner lov at dominere i Dronningesalen.

Haydn og Mozart
Om symfonierne af programmets to giganter forklarer Lars Ulrik Mortensen:
'Haydns symfonier bliver her til lands – trods deres enorme musikalske værdi og historiske betydning – efter vores opfattelse ikke spillet nær nok, og Symfoni nr. 80 er et strålende eksempel på hans energi, virtuositet og humor. Mozarts Symfoni nr. 39 er vel nok den mindst kendte af hans sidste tre symfonier, og vi forsøger med vores historiske instrumenter at give den en helt anden musikalsk klædedragt end hvad man måske er vant til.' 


Medvirkende
:
Concerto Copenhagen
Frederik From, koncertmester
Lars Ulrik Mortensen, dirigent

Program:
Johann Ernst Hartmann:             Symfoni nr 3 i D-dur
Johann Peter Salomon:               Romance i D-dur for violin og strygere 
Joseph Haydn:                              Symfoni nr. 80 i d-mol, Hob.I:80

Pause

Wolfgang A. Mozart:                   Symfoni nr. 39 i Es-dur, K 543

Youtube:

Koncerten er produceret af Concerto Copenhagen i samarbejde med Det Kgl. Bibliotek
Koncerten optages af Danmarks Radio og sendes 26. september kl. 19.20 i P2 Koncerten
Koncerten er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for musik