Velkommen igen

Det er dejligt at se jer igen. Find ud af hvor vi har åbent og hvordan. Husk, du skal bruge coronapas for at besøge os.

Indgang, Den Sorte Diamant

Laura Stamer

Opdateret 22. april 2021 kl. 09.10. Opdateres løbende.

Velkommen på biblioteket. Nu har vi åbent igen, og vi har glædet os til at se jer. Vi skal dog stadig passe på hinanden, så der er nogle forholdsregler, som vi skal overholde.

Der er krav om mundbind eller visir, når du besøger biblioteket, og vi skal stadig holde god afstand, derfor vil der være færre pladser på vores læsesale og i vores studiemiljøer, end vi havde før corona. Det husker du måske fra, da vi havde åbent i efteråret, men som noget nyt skal du også have coronapas, når du besøger biblioteket.

Vi åbner for læsesale (herunder også forskningslæsesalen), studiemiljøer (studiepladser, kopi/print m.m.), vejledning, lån og aflevering på langt de flest af vores adresser, samt udstillingen i Den Sorte Diamant, København.

Læg mærke til skiltningen i vores bygninger og følg personalets anvisninger.

Husk at have dit coronapas klar

Du skal bruge et coronapas for få adgang til vores bygninger, for at undgå kø, så anbefaler vi, at du har passet og legitimation klar ved indgangen. Det kan være en god idé at have taget et skærmbillede af din dokumentation (fx coronatest, coronapas) eller have printet det ud.

Hvordan er det nu med coronapasset?

  • Brugere fra og med 15 år skal medbringe dokumentation for en negativ COVID-19-test, som er højst 72 timer gammel. Dokumentationen for enten en negativ antigentest (også kendt som hurtigtest) eller en negativ PCR-test (podning i halsen), skal indeholde navn, testtidspunkt samt testresultat. Vi opfordrer til, at du har testresultatet klar, enten printet ud eller som skærmbillede på din mobil.
  • Brugere, der er fuldt vaccineret (minimum 14 dage siden sidste stik), behøver ikke fremvise en negativ test.
  • Hvis man har været smittet med COVID-19, er der ikke et krav om at fremvise en negativ test. I dette tilfælde skal der fremvises dokumentation for en positiv COVID-19-test, som er foretaget mindst 14 dage og højst 180 dage, inden du besøger os.  
  • I forbindelse med fremvisning af coronapas/dokumentation for en negativ test skal brugere fra og med 15 år fremvise ID. Det kan være kørekort, sundhedskort, pas eller andet offentligt udstedt ID.

Vi håber på jeres forståelse og samarbejde i forbindelse med vores kontrol af jeres coronapas. Du kan læse mere om coronapas på coronasmitte.dk

Udstillinger og arrangementer

Du kan fra 21. april opleve den anmelderroste Nick Cave-udstilling Stranger Than Kindness i Den Sorte Diamant i København (husk at du skal købe billet på forhånd), og fra 18. maj går vi også i gang med vores kulturarrangementer igen. Det ser vi meget frem til. 

Husk at reglerne om coronapas og mundbind/visir også gælder i vores udstilling og til vores arrangementer.

Hvor er der åbent?

Du kan altid orientere dig om, hvor og hvornår vi har åbent på åbningstider, men for overblikkets skyld er her en liste over de steder, vi har åbnet som en del af genåbningen 2021.

Den Sorte Diamant, København
Herunder også Det Administrative Bibliotek
Åbningstider
Victor Albecks Vej, Aarhus Åbningstider
Danmarks Kunstbibliotek, Nyhavn og Studiesal Søborg Åbningstider
Avislæsesal, Skejby Åbningstider
Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek Åbningstider
Københavns Universitetsbibliotek Frederiksberg Åbningstider
Københavns Universitetsbibliotek Nord  Åbningstider
Københavns Universitetsbibliotek Sdr. Campus Åbningstider
Øvrige Københavns Universitetsbibliotek-adresser
Åbne men kun for studerende og forskere ved Københavns Universitet
Åbningstider
AU Library
Alle vores biblioteker i tilknytning til Aarhus Universitet er åbne
Åbningstider

Café og kantiner

Vores café i Den Sorte Diamant i København har åben for salg af to-go mad og drikke, som du kan tage med og nyde udenfor. På solskinsdage vil der være pop-up café på kajen.  

Vores kantiner har ikke åbent for publikum.  

Sådan kan du hjælpe

  • Bliv hjemme, hvis du har symptomer på luftvejsinfektion.
  • Vær opmærksom på din håndhygiejne – vask eller desinficer hænder.
  • Host eller nys i ærmet.
  • Begræns fysisk kontakt.