Besøg os til Kulturnatten 2021

Kom og nyd Kulturnatten sammen med os, når vi holder Den Sorte Diamant åben til midnat 15. oktober 2021. Læsesalene lukker kl. 17, men med et kulturpas kan du fra kl. 18 besøge resten af biblioteket.

Den Sorte Diamant set udefra men oplyst indefra af stærk lyskilde

Foto: Niels Hougaard

Besøg havnefrontens kulturelle vartegn Den Sorte Diamant, når vi slår dørene op til en funklende kulturnat med livejazz og familieaktiviteter!

Vi byder børn og voksne på kreativ workshop og skattejagten "Den Store Diamantjagt". I får udleveret kort, kompas og timeglas, så I kan udforske bibliotekets hemmeligheder i jagten efter visdommens diamant!

Udforsk også resten af huset og kig ind i den eventyrlige gamle læsesal og vores fine koncertsal, Dronningesalen.

For børn og deres voksne

Den store diamantjagt

På et hemmeligt sted i biblioteket findes Visdommens Diamant - en diamant, som kun de vise kan finde! Mød op i Diamantens atrium, og lån en eventyrtaske med kompas, kort og lommelygte. Så er I godt på vej.

Workshop: Diamantværksted

Tegn, klip og fold jeres egne smukke diamanter i et særligt glimtende papir. Tag dem med hjem, så de fine diamanter kan funkle på børneværelset.

Musik og optrædener

Jazz i cafeen

I vores åbne café udforsker Mads Mathias, Andreas Svendsen, Johannes Wamberg og Matthias Petri jazzens forskellige udtryk.

Hør dem kl. 19, 20, 21, og 22.

Mad og drikke

Efterårsspise i café og salon

Græskarsuppe, æblekage, bagværk og snacks - det emmer af efterår i cafeen og Salon, hvor Madkartoteket serverer aftensmad og andet godt til den lille sult.

Fri entré til udstillingerne

Trine Søndergaard - Works (Rotunden)

Åbent hus i Diamanten betyder åbne udstillinger. Kom og oplev vores nye særudstilling med internationalt anerkendte fotograf Trine Søndergaard, der gennem motiver som mennesket, natur, tid og lys lader os se det usynlige.

Skatte i Det Kgl. Bibliotek (Over cafeen)

Lige oven over vores café og butik finder I vores skattekammer, der rummer Diamantens faste samlingsudstilling. Her finder I nogle af de fineste, smukkeste, vigtigste og mest værdifulde blandt Det Kgl. Biblioteks klenodier – hvad, synes I, er finest?

Huset

Oplev Den Sorte Diamant

Gå på opdagelse i vores store, spektakulære bygning, og oplev kontrasten mellem nyt og gammelt. Se for eksempel spejlkuglen og dets stjernedrys i atriet, de oplyste træer i Bibliotekshaven og Den Gamle Læsesal, hvor mange historiske kulturpersonligheder har tænkt store tanker.