Danmarksmestre i renovering

Vores renovering på Victor Albecks Vej i Aarhus, hvor vi bl.a. har fået en indendørs bibliotekshave, har vundet RENOVER-prisen 2020 med skudsmålet ”en unik oase”.

Renoverprisen i bibliotekshaven, Aarhus

Foto: Det Kgl. Bibliotek

Der var jubelscener i den indre bibliotekshave på Det Kgl. Bibliotek i Aarhus, da vinderen af årets RENOVER-pris blev udråbt. Her blev ansatte og samarbejdspartnere overrasket af priskomiteens formand, der kunne overrække den fine pris.

'Samarbejdsprocessen er blevet rost til skyerne, og håndværket er af høj kvalitet', sagde Gøsta Knudsen, formand for nomineringsudvalget og tidligere stadsarkitekt i Aarhus.

På Det Kgl. Bibliotek i Aarhus har vi været i gang med en større renovering, der bl.a. har trukket universitetsparkens træer midt ind i biblioteksrummet, skabt flere læsesalsplads, åbnet op for at bruge vores faciliteter på nye måder  – alt sammen har det været medvirkende til at endnu flere brugere fået øjnene op for biblioteket.

Se RENOVER prisens præsentation af nomineringen 

I skarp konkurrence med fem andre projekter vandt Det Kgl. Bibliotek for med 'en unik oase at skabe en flot sammenhæng til resten af campus og Aarhus Universitet'. 

Det er ottende gang, at Realdania og GI – Grundejernes Investeringsfond – uddeler Renoverprisen til et renoveringsprojekt. Hensigten er at inspirere fremtidige renoveringsprojekter og sætte fokus på renovering i Danmark.

I nomineringen lød det blandt andet:

’Biblioteket har undergået en gennemgribende forvandling, der har skabt rum for fordybelse og plads til inspiration’. 

I alt 162 projekter var blevet indstillet til årets pris. Vinderen får ud over æren også en check på 100.000 kr.