Spion-spænding på kinesisk

Varme anbefalinger følger Mai Jia

 Kinesiske Maj Jia er, som New York Times skrev om ham, ”måske den kendteste forfatter, du aldrig har hørt om.” Han har skrevet en række romaner, der alle er blevet solgt i millionoplag i Kina. Nogle er blevet omskabt til tv-dramatik og film. Han er bl.a. oversat til en række lande og bl.a. udgivet i Tyskland, England og USA. Hans første roman Afkodet er netop udkommet på dansk. Det er ikke en helt almindelig spionroman. Afkodet skaber et dystert portræt af et system og et menneske, fra den anden side af jordkloden, der mister alt i krypteringens dunkle verden.

Udenlandske anmeldere har lagt vægt på, at en af de store kvaliteter i Mai Jias romaner er deres smukke hyldest til den kinesiske litterære tradition, en særlig måde at bygge en fortælling op på, som gør spørgsmålet om realisme mindre vigtigt.

Herhjemme talte Bo Tao Michaëlis i sin anmeldelse i Politiken om den ”flerstemmige og fremragende Afkodet.” På linje med flere andre er Michaëlis inde på et par væsentlige vestlige inspirationskilde for Mai Jia:
”Bogen er blevet sammenlignet med Kafkas monstrøse verden. Men jeg vil vædde en pakke forårsruller på, at det er den store argentiner Jorge Luis Borges i almindelighed, hans mesternovelle Haven med forgrenede gang' i særdeleshed, som er den største inspirationskilde. (…)At anbefale varmt som en litterær oplevelse.”

I samtale (på engelsk) med Christina Boutrup
Christina Boutrup er erhvervsjournalist og tidligere Asien-korrespondent for Berlingske Tidende med base i Kina. I 2011 udgav hun den anmelderroste bog Kina Sweet & Sour, som i november blev efterfulgt af Den røde løber, der er højaktuel med sit fokus på Kinas voksende indflydelse i Europa. Tidligere har hun været vært på Kina-programmer på DR2 og siden 2013 vært og tilrettelægger på radioprogrammet Kina Snak på 24Syv, som hver uge gør lytterne klogere på Kinas økonomi, samfund og kultur.
Hun er desuden en flittigt benyttet ordstyrer og foredragsholder på danske og internationale konferencer, seminarer og workshops.

Samtalen foregår på engelsk, men med tolkning på kinesisk til forfatteren.

Fotos kan downloades fra www.kb.dk/pressphoto

For yderligere information kontakt kulturproducent Lise Bach Hansen, 91 32 43 64, lbha@kb.dk.

Mandag 14. marts kl. 20

Dronningesalen

International Forfatterscene:

Mai Jia (CN) i samtale med Christina Boutrup

 

Billetsalg via Billetlugen: http://www.billetlugen.dk/forside/