Digitalisering

Vi tilbyder digitalisering og print af materiale fra vores store samlinger af blandt andet bøger, billeder, aviser, luftfotos og musikudgivelser.

Medarbejder i færd med digital affotografering af avis

Foto: Martin Lund

Billeder, bøger, kort, tegninger

Vi tilbyder en række digitaliseringsservices til både private brugere og erhvervskunder. Vi har kompetencer til for eksempel at lave billedoptagelser op til A0-format, scanne negativer og dias, tekstscanne fra bøger og løse ark med OCR (tekstgenkendelse).

Aviser

Du kan købe en affotografering af en avisside i høj kvalitet, som bliver printet i A2- eller A3- format. En oplagt gaveidé til en rund fødselsdag, et jubilæum eller en konfirmation. 

Som erhvervskunde har du desuden mulighed for at bestille en digital kopi af en avis til for eksempel bogillustrationer, museumsudstillinger og tv- og filmproduktioner.

Musik og lyd

Til privat brug kan du bestille digitalisering af musik- og lydudgivelser fra vores samlinger.

Udgivelserne skal være fremstillet i Danmark og ikke længere kunne købes i almindelig handel, hvilket inkluderer streaming- og downloadtjenester.

Som erhvervskunde har du mulighed for at bestille en digital kopi af musik- og lydudgivelser som findes i såkaldt public domain (og som dermed ikke er omfattet af ophavsret).

Radio, tv og reklamefilm

Museer kan ifølge rammeaftale om brug af audiovisuelt materiale i formidlingen købe en kopi af en udsendelse eller reklamefilm.