Danske bøger og noder (trykt 1701-1914) tilbydes som gratis PDF

 

Alle registrerede lånere på Det Kgl. Bibliotek – København har mulighed for at bestille udvalgte læsesalsklausulerede danske monografier fra Nationalsamlingen, trykt 1701-1914, som gratis PDF. Dette vil fremgå af posten som ”Gratis PDF” i Det Kgl. Biblioteks katalog REX (http://rex.kb.dk). Skulle der være poster med danske eller dansk-relaterede materialer trykt mellem 1701-1914 uden meddelelsen ”Gratis PDF”, kan brugere maile til kontakt@kb.dk og spørge om muligheden for en gratis PDF.

Låner får tilsendt links til PDF-filer i to forskellige kvaliteter: en sort-hvid, lettere beskåret og søgbar udgave, velegnet til hurtig læsning & download til forskellige platforme, og en ikke-søgbar, digital faksimile i farver.

Samme links vil efter digitalisering ses i REX, således at bøger, som én gang er digitaliseret, er online tilgængelige for alle andre brugere. Bemærk dog, at REX-posten for digitaliseringer foretaget før 1. juni 2015 kun vil have ét link, nemlig til en søgbar faksimile i farver. 

Det fysiske eksemplar kan efterfølgende kun bestilles til brug på læsesalen efter særlig tilladelse, og skånes derved fra den slitage, som transport og anden håndtering medfører. 

Man kan bestille 5 gratis PDF-filer pr. måned pr. bruger. Herudover kan man betale for PDF-kopier.

Det Kongelige Bibliotek forbeholder sig ret til at afvise bestillinger, f.eks. hvis de overstiger et rimeligt antal, eller der er usikkerhed om filerne vil blive brugt til andet end privat/ikke-kommerciel brug.

Spørgsmål omkring tilbuddet kan stiles til kontakt@kb.dk

Læs mere om denne service (hjælp til bestilling & fremvisning mm.)

 

Kontakt: kontakt@kb.dk