Orientalske og judaistiske referencebøger på Læsesal E-Vest

Den orientalske og judaistiske referencesamling på Læsesal E-Vest (fhv. Center for Orientalia og Judaica) indeholder værker på originalsprog og vesterlandske sprog. For åbningtider, se den generelle oversigt over bibliotekets åbningstider.  

Referencesamlingen er opstillet emneordnet (for en oversigt over emnekoderne, se her.

Det er muligt at medbringe egne materialer, computer etc., og hjemlånsbøger fra andre samlinger eller biblioteker. Drikke under låg og tørre snacks må medbringes. Ved de to borde bagest, der er forbeholdt brug af referencesamlingen, er dog mad og drikkevarer ikke tilladt. Efter brug af referenceværker, stilles disse tilbage på plads i reolerne.

Egenfotografering er tilladt, og der er adgang til kopimaskine, hvorfra skanning til e-mail også er mulig.

At bestille materialer fra klausulerede samlinger

Lånere, som ønsker at se håndskrifter og andre klausulerede materialer, skal være i besiddelse af et gyldigt lånerkort, samt et læsesals-ID-kort (ansøgningsblanketten kan downloades som PDF). Håndskrifter, som er fremfundne i REX, bestilles i REX. Håndskrifter, der ikke kan lokaliseres i REX, bestilles på særlige blanketter fremlagt på Læsesal E-Vest (etage E) og på Læsesal Vest (etage C). Bestillingssedlerne indleveres til Læsesal Vest, hvorefter håndskrifterne vil normalt blive gjort tilgængelige på Læsesal Vest næste arbejdsdag (ma-fr), hvis ikke andet er aftalt. Trykte værker bestilles i REX, og vil ligeledes blive gjort tilgængelige på Læsesal Vest efter kl. 14 (læs mere her).

Hvis der er behov for langvarig, personlig brug af referencebøger fra Læsesal E-Vest til støtte ved brug af klausulerede materialer på Læsesal Vest, kan de bestilles i REX (ekspederes til efterfølgende dag, ma-fr).

Kontakt til fagkyndig vejledning kan fås
- ved henvendelse i skranken på Læsesal Vest; eller
- efter aftale med ansvarshavende personale (send en mail til kontaktbiblioteket@kb.dk).