The Smith Quartet og Wayne Siegel


Minimalisme i Diamanten (3:3):

 

Efter koncerter med Ekkozone og Theatre of Voices afslutter den britiske strygekvartet The Smith Quartet Det Kongelige Biblioteks koncertserie med minimalisme som omdrejningspunkt.

 

The Smith Quartet har specialiseret sig i kvartetrepertoiret fra den nyeste tid, og særligt minimalismen står dens hjerte nært. Kvartetten har eksisteret i mere end to årtier, og det er blevet til mere end 200 nye bestillinger bl.a. hos komponister som Michael Nyman, Kevin Volans, Donnacha Dennehy, Joe Cutler, Tunde Jegede, Graham Fitkin og Jon Lord.     

Det er første gang, kvartetten gæster Dronningesalen, men den er ikke ukendt for det danske koncertpublikum, senest kunne de i 2015 høres på DEFINE Festival i Sønderborg. The Smith Quartet runder Det Kongelige Biblioteks minimalisme-serie af med musik af bl.a. Det Kongelige Biblioteks huskomponist, Wayne Siegel.

 

Kvartetten består af Ian Humphries og Rick Koster på violin, Nic Pendlebury på bratsch og Deirdre Cooper på cello. Programmet er kurateret af Wayne Siegel og består, ud over musik af denne, af kompositioner af Graham Fitkin, Arvo Pärt og Philip Glass.

 

Inden koncerten vil, i café øieblikket kl. 19 kunne høres en samtale mellem musikskribent Jakob Levinsen og Wayne Siegel, hvor emnet er minimalisme i Danmark.

 

Minimalisme i Diamanten

Første koncert i serien var 15. september med Ekkozone og

anden koncert var 3. november med Theatre of Voices.

 

Tirsdag 22. november kl. 20
Dronningesalen
Minimalisme i Diamanten (3:3)
The Smith Quartet

Billetsalg i Diamantinformationen (man-lør 8-21) og på www.billetlugen.dk: 145kr/90kr/50kr
Pressefotos kan downloades og bruges frit – fra www.kb.dk/pressphoto.
Mere information hos: Musikproducent Jesper Egelund, jepe@kb.dk – tel: 91 32 42 25