Lise Nørgaard som frygtløst og muntert forbillede

Samtale med og uden respekt:

Inspiration går forud for enhver kunstnerisk aktivitet. I samtalerækken De Unge Og De Tunge beder vi en yngre forfatter pege på en mere erfaren kollega, der som forbillede og inspirationskilde har haft betydning for den yngres virke. De to sætter hinanden stævne på scenen i Den Sorte Diamants café øieblikket, og deres udveksling af tanker og holdninger til opvækst, genrer, inspiration og hinandens forfatterskab foregår direkte for øjnene af publikum.

Lone Kühlmann har ønsket at møde Lise Nørgaard som, da Kühlmann var ung journalist, stod som et frygtløst, muntert forbillede. Blottet for respekt for hule autoriteter. Kühlmann fortæller om samtalens indhold:
”Vi vil tale om, hvordan vi arbejder, hvad der driver os, hvad der inspirerer os, hvad vi godt kan lide, og hvad vi ikke kan holde ud. Vi er langt fra enige om alt, men vi kan tale om alt.”

Som journalist og forfatter er Lone Kühlmanns form først og fremmest kritisk-analytisk, uimponeret og direkte. Det gjaldt hendes tid som udenrigsmedarbejder på TV-Avisen, redaktør af Søndagsavisen (DR) og chefredaktør på ALT for damerne. Hun debuterede som forfatter med bogen Op- og nedrustning i 1983, og har siden udgivet en række bestsellere, bl.a. Lev Selv fra 1994 og Vi bliver ikke yngre – fat det, 2008. Sammen med fotograf Tine Harden udgav hun i 2005 bogen Med slør - og uden om kvinder i Syrien.

Kühlmann er netop nu aktuel med erindringsbogen Det skal se nemt ud.

Lise Nørgaard er ligesom Lone Kühlmann journalist og forfatter og er blevet et nationalt ikon som kvinden bag TV-serien Matador. Hun debuterer i 1959 med romanen Med mor bag rattet, en fortælling om ligestilling på det praktiske plan – tilsat en god portion humor. Et tema, der har præget både hendes journalistiske virke, hvor hun dyrkede og delvist fornyede kvinde- og forbrugerjournalistikken, og det meste af hendes forfatterskab, og som bl.a. bygger på egne erfaringer. Hvad der med al ønskelig tydelighed blev udstillet i hendes filmatiserede erindringsbøger Kun en pige (1992) og De sendte en dame (1997). Lise Nørgaard har i sit lange liv modtaget en lang række priser for sit arbejde.

Fotos kan downloades fra www.kb.dk/pressphoto

For yderligere information kontakt kulturproducent Lise Bach Hansen, 91 32 43 64, lbha@kb.dk.

Torsdag 10. marts kl. 16.30 ARRANGEMENTET ER UDSOLGT!

Dronningesalen

De Unge Og De Tunge:
Lone Kühlmann møder Lise Nørgaard

 

Billetsalg via Billetlugen: http://www.billetlugen.dk/forside/