Sandhed, løgn og litteratur

Delphine de Vigan på International Forfatterscene

Franske Delphine de Vigan slog igennem internationalt med den selvbiografiske roman Alt må vige for natten, der solgte over 1 million eksemplarer i hendes hjemland, blev udgivet over hele verden og også fandt mange danske læsere.

Efter succesen skulle de Vigan i gang med en ny roman - og den blev tilsyneladende også selvbiografisk og fik titlen Baseret på en sand historie. Her konfronteres de Vigan med de klassiske spørgsmål: Hvad skriver man efter en succes, og hvordan kommer man videre? Netop mens forfatteren kæmper med disse overvejelser, møder hun den karismatiske person L., der hurtigt bliver en vigtig del af hendes liv. Og L. har sine helt egne og faste forestillinger om, hvad forfatteren bør skrive nu.

Hermed bliver Baseret på en sand historie en medrivende litterær thriller, hvor de Vigan samtidig behændigt og dobbelttydigt forholder sig til den stående aktuelle debat om litterær sandhed, autofiktion og bekendelseslitteratur.

I Kristeligt Dagblad skrev Iben Tanggaard i en anmeldelse:
”Baseret på en sand historie balancerer flot mellem det litterært interessante og det psykologisk underholdende, og den anbefales varmt. Og sandheden om Delphine - og om L? Læs og døm selv. Det er en besættende historie, som man har nervøs hjertebanken over helt til sidste punktum.”

 Delphine de Vigan er på scenen i Dronningesalen i samtale med forfatter, Politiken-skribent og højskoleforstander Bjørn Bredal.
Arrangementet foregår på fransk med opsummerende oversættelser til dansk.

 Skuespiller Ellen Hillingsø oplæser udvalgte passager fra Delphine de Vigans bøger.

 Fotos kan downloades fra www.kb.dk/pressphoto

For yderligere information kontakt kulturproducent Lise Bach Hansen, 91 32 43 64, lbha@kb.dk.

Mandag 19. september kl. 20

Dronningesalen

International Forfatterscene:
Delphine de Vigan (FR) i samtale med Bjørn Bredal.

Billetsalg via Billetlugen: http://www.billetlugen.dk/forside/