Billeder

August_Enna-RGB

Billeder på nettet
Det Kongelige Bibliotek har et stigende antal billeder af musikmotiver online i Den Nationale Billedbase. Se en oversigt på denne side.

Søg i REX. Du kan søge fritekst på f.eks. komponistens eller musikerens navn, et emne eller et andet navn, evt. en forening eller bygning ved at skrive i det øverste blanke felt. Der fremkommer en oversigt over de ønskede poster. Klik på titlen, og du vil få flere oplysninger om billedet eller gruppen af billeder.

Portrætter af musikere og komponister
Det Kongelige Bibliotek har en stor samling portrætter af musikere og komponister. En del findes stadig på papir, andre er online. Man kan slå personen op i Portrætregistranten. Følg anvisningerne på skærmen, da det ikke er en REX-base. Registranten giver oplysninger om, i hvilke format portrætter af den pågældende person findes. Der ligger onlineeksempler på billeder af en del af personerne i basen.

Hvordan bestiller jeg et billede frem?
Alle typer billeder kan ses på Center for Kort og Billeder. Det gælder såvel danske som udenlandske portrætter, billeder af bestemte lokaliteter, grupper, begivenheder eller situationer. Her kan man også få hjælp til søgning. 

Man kan selv kigge billederne igennem, og hvis man ønsker det, kan man bestille en affotografering af billedet (bemærk dog reglerne om brug af Det Kongelige Biblioteks billeder). Billederne kan ikke fotokopieres.

Du er også altid velkommen til at kontakte Musiksamlingen (se oplysninger til højre) for yderligere informationer eller hjælp.