Jean Voigt

Jean Voigt (1940-1996) var en dansk scenograf, kostumier og modeskaber, som i 1962 startede sin egen salon på Gråbrødretorv i København. Han var datidens varmeste navn inden for både mode og teaterkostumer med sin farverige fabulerende stil, som ikke mindst Jytte Abildstrøm på Riddersalen følte sig beslægtet med.

Her indrettede han i 1970 hele teatret og skabte kostumerne til åbningsforestillingen, Peter Fristrups Svend, Knud og Valdemar. Allerede da havde han lukket sin salon, som siden var rykket til Store Kongensgade, til stor ærgrelse for alle de kvinder, som op gennem 1960erne havde flokkedes om hans unikke kreationer.

Han helligede sig derefter sin karriere som scenograf, kostumier og installationskunstner, hvor hans fantasi kunne få fuld udfoldelse i forestillinger som Gombrowicz’ Prinsesse Yvonne på Det Kongelige Teater 1971, Shakespeares Købmanden i Venedig på Det Ny Teater 1971, Berenard da Costas Storhertugindens Afsked på Det Kongelige Teater i 1972 og Oehlenschlägers Aladdin på Gladsaxe Teater 1995. John R. Johnsen har fulgt Jean Voigt igennem stort set hele hans karriere.

Fotosamlingen rummer billeder fra forestillinger på adskillige teatre, deriblandt Riddersalen, Det Ny Teater og Det Kongelige Teater, overvejende fra 1970erne. Derudover er der fotos af modeshows og mere private fotos.