Anna Dianna 1

Anna-Dianna-1 Seks piger fra 4. klasse på Marielyst Skole i Gladsaxe fremfører klappesangen Anna Dianna under en hyttetur i Sverige. Til aftenunderholdningen, der er arrangeret af en gruppe af børnene, viser de seks piger klappesangen som et tableau, hvor de klapper parvis i tre "etager".

 

Tekst
Anna Dianna,
Anna mosjø bum bum bum,
Anna mosjø my darling
Anna Dianna 
 
Melodi
 

Anna Dianna 1_melodi 

Klappesange kan leges af to eller flere
En af de stærke sider ved klappesangene er, at de lige godt kan leges af få som af mange. Man kan som her klappe parvis, ja, hvis man klapper mod væg, kan man klare det alene, og er man mere end to, kan man også klappe i ring.

Hvor gamle er klappesange?
Klappesange kendes tilbage til i hvert fald ca. år 1900, hvad der kan læses mere om i Erik Kaas Nielsens nedenfor nævnte bog, s. 136, 144ff, 156 og 187, men for den nye klappesangsbølge, der dukkede frem i slutningen af 1960’erne, var Anna Dianna nok den første, og i hvert fald var det den kendteste repræsentant.

Få mere at vide her
Mere om klappesange kan du finde i: Svend Nielsen, Flyv lille påfugl. Tekster melodier og kommentarer til Traditionel sang blandt børn., København 1981 (med tilhørende kassettebånd), i Svend Nielsen, Danske sanglege, København 1984 og i Erik Kaas Nielsen Jeg vil synge en sang. Børns viser og sange - før og nu. København 1986.