Påskefrokost, 2006

107_0785 

Gennem tiden har idealerne for, hvordan man bør opføre sig, når man er blevet inviteret ud, ændret sig. I dag betragtes det som uhøfligt, hvis man bliver ved med at tale upåvirket, når værtinden byder til bords. Sådan var det ikke helt i bondesamfundet. Der skulle man helst lade sig nøde til at gå til bords, for at være sikker på, at de andre ikke fik den tanke, at man var sulten. At vise sin sult blev nemlig ikke betragtet som fint. I dag er frokosten ikke noget, de fleste mennesker gør ret meget ud af til daglig. Mange har madpakker med på arbejde eller i skole. Men i weekenden eller til de traditionelle julefrokoster og påskefrokoster bruger mange mennesker mere tid på frokosten. Billedet viser en påskefrokost i København i 2006. Læg mærke til, at de voksne deltagere har ens tallerkener, mens barnet ingen tallerken har. Hvis barnet havde været lidt ældre, havde det sandsynligvis fået en barnetallerken, som så anderledes ud end de voksnes. Når børn begynder at må spise af de samme tallerkener som de voksne, er det tegn på, at de nu regnes som ”store” nok. (Foto: Louise Kontala, 2006). [Kildehenvisning: DFS uregistreret]

Klik på billedet for at se det i stor størrelse.