Få hjælp til at finde skuespil og scenekunst

Leder du efter skuespil eller materialer om scenekunst som dans, teater, performance, opera og cirkus? Vi har manuskripter, billeder, programmer, lyd og personarkiver, som du kan blive klogere på.

Balletscene, Dødens triumf 1972

John Rosforth Johnsen

Det Kgl. Biblioteks teatersamling er nationalt arkiv for opført dramatik og har både upublicerede og udgivne teatermanuskripter. Derudover har vi scenekunstarkiver fra både teatre, cirkus, dansekompagnier, organisationer og scenekunstnere.

Find og bestil skuespil

 1. Klik på Søg i menuen øverst til højre på siden og fold søgefeltet ud.
 2. Søg på for eksempel dramatiker, titel eller teater.
 3. Vælg ”håndskrifter” under materialetyper i afgræns resultater: Alle upublicerede teatermanuskripter bliver vist i dit søgeresultat. Trykte teatermanuskripter finder du ved at bruge afgræsningen ’bøger’. Alternativt kan du afgrænse til for eksempel ’teatersamlingen’, men gør du det, dukker pligtafleverede trykte materialer ikke op.

Find og bestil scenekunstarkiver

 1. Klik på Søg i menuen øverst til højre på siden og fold søgefeltet ud.
 2. Søg på for eksempel teater/kompagni, scenekunstner, organisation eller titel på forestilling.
 3. Vælg ”håndskrifter” under materialetyper i afgræns resultater

Tip! Du kan nemmere finde de nyere teaterarkiver i biblioteket ved at bruge oversigten.

Find og bestil teaterprogrammer

Skriv til os via Spørg biblioteket for at bestille programmer. Husk at angive teatrets navn, periode eller titel på opsætningen, når du skriver til os.

Find og bestil teaterbilleder

Teater- og scenekunstbilleder kan være placeret i flere forskellige samlinger. Derfor skal du også søge dem flere steder.

Et godt sted at finde allerede digitaliserede fotografier af for eksempel teaterbygninger eller ballet er i digitale samlinger.

Du kan også finde både digitaliserede og fysiske teater- og scenekunstbillede ved at søge dem frem. Følg denne vejledning.

 1. Klik på Søg i menuen øverst på siden og fold søgefeltet ud.
 2. Søg på for eksempel teater, skuespiller eller opsætning
 3. Vælg ”billeder” under materialetyper i afgræns resultater: Alle digitaliserede billeder er en del af dit søgeresultat.
 4. Lav en ny afgræsning: Vælg ’håndskrifter’ under materialetyper i afgræns resultater: I nogle tilfælde ligger billederne sammen med andre materialer. I de tilfælde skal du bestille hele æsken til gennemsyn.
 5. Fandt du stadig ikke nogle relevante billeder? Så brug vores oversigt, hvor du kan se materiale, der ikke er detaljeregistreret. Skriv til Spørg biblioteket for at få hjælp til at se billederne. 

Fandt du ikke, hvad du søgte?

En mindre mængde af materialerne i samlingen af skuespil og scenekunst er ikke registreret i vores bibliotekssystem, så hvis du ikke kan finde, hvad du leder efter, er du velkommen til at kontakte os.