DK game udstillingens baggrundsfarver
Afholdt

Foto: Det Kgl. Bibliotek

#DKgame - Skærmtrolde, lejemordere og togsurfere

Udstilling om de danske computerspils historie. Årets store særudstilling i Den Sorte Diamant stiller skarpt på computerspil som kulturarv.

Anmelderne skriver

 Stjerne​​ billede​​ billede​​ billede​​ billede​​ billede
”…… en spændende og oplysende udstilling…”
- Kulturinformation

 

billede​​ billede​​ billede​​ billede
“Det Kgl. Bibliotek præsenterer et kulørt og dejligt larmende sommerferiehit af en udstilling for alle, der har haft en controller i hånden.”
- Politiken

 

 billede​​​ billede​​​ billede billede
”Jeg er meget taknemmelig over, at Det Kgl. Bibliotek viser en væsentlig del af danmarkshistorien frem, så jeg, som mange andre, kan tage et sentimentalt bad i barndomsminderne.”
- Kulturformidleren

 

8 ud af 10 stjerner
"Det Kongelige Biblioteks nye udstilling om spil er bemærkelsesværdig god."
- Hardwire

 

"Det Kongelige Bibliotek fortæller historien om danske computerspil fra 1960erne til 2023erne på fornem vis."
- Weekendavisen

Computerspil er den digitale tids helt eget medie. En kulturel udtryksform og en kunstform i sig selv. En milliardindustri og et økosystem med foreninger, events, uddannelser og produktionsstøtte. En del af alle danskeres hverdag – og en del af Det Kgl. Biblioteks samlinger. 

Et univers af fantasi, fællesskab og forskning

I #DKgame - Skærmtrolde, lejemordere og togsurfere zoomer vi ind på computerspillenes historie og betydning for vores liv. Med afsæt i bibliotekets samling på mere end 4.000 danskproducerede computerspil fra 60’erne til i dag, hylder udstillingen de internationalt anerkendte og ofte eksperimenterende, legende og fortællende danske computerspil. 

Udstillingen åbner historien om dansk computerspil op som et univers af fantasi, fællesskab og forskning. I udstillingen kan du dykke ned i computerspillenes fascinerende universer, udforske computerspils afsmitning på andre dele af vores liv, høre forskernes bud på hvordan “gamification” påvirker vores hverdag og ikke mindst prøve at spille spil fra fem årtier - fra Skærmtrolden Hugo til VR-spillet What the Bat?

Useeum - Alt på spil

Spil dig igennem udstillingen

Computerspil hører ikke hjemme på Det Kgl. Bibliotek. Eller gør de? Download app-spillet Alt på spil - Computerspillenes sygt farlige historie, og mød den kunstige intelligens Chit Chat. Chit Chat forsøger at overbevise os om, at spil er skadelige. Giver du den kunstige intelligens ret, eller lukker du ham ned?

Download app'en Useeum og find spillet til iPhone og Android.

Realiseret i samarbejde med partnere og fonde

Udstillingen er blevet til i et tæt samarbejde med en lang række partnere indenfor dansk computerspilkultur som Spilstøtteordningen (DFI), spilforskere fra IT-Universitetet og KU samt brancheaktører som Triband, Astralis, SYBO Games og IO-Interactive.

 

#DKgame - Skærmtrolde, lejemordere og togsurfere er støttet af Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Knud Højgaards Fond, Beckett-Fonden samt Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond.

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.

Udstillinger i Den Sorte Diamant